Mai multe articole din rubrica "" ↑

Temperaturi de până la -15 grade, în vestul țării! Ce ne așteaptă în următoarea perioadă

Temperaturi de până la -15 grade, în vestul țării! Ce ne așteaptă în următoarea perioadă

Meteorologii anunță că vine un val de aer rece peste România, iar temperaturile vor scădea până la -15 grade Celsius în vestul țării, iar în alte regiuni chiar și sub această valoare.

În perioada 11 ianuarie – 24 ianuarie, în vestul țării se va răci treptat, iar în zonele de munte vântul se va intensifica și se vor înregistra ninsori abundente.

În Banat, în primele zile ale intervalului, media valorilor maxime va fi în jur de 2 grade, iar a celor minime de -4…-2 grade. În perioada 15 – 20 ianuarie, vremea va deveni rece, cu temperaturi maxime la nivelul regiunii de -6…-4 grade și minime ce vor scădea până la valori în jur de -12 grade. După acest interval este estimată o creștere de temperatură, astfel valorile maxime vor fi, în medie, de 0 grade, iar media regională a minimelor va oscila între -8 și -5 grade. Temporar se vor semnala precipitații în perioada 11…15 ianuarie, dar cu o probabilitate în creștere și după data de 19 ianuarie.

În Crișana, la începutul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime va fi de 0…2 grade, iar a celor minime de aproximativ -3…-2 grade, caracterizând un regim termic normal pentru această perioadă. Între 15 și 20 ianuarie, vremea se va răci accentuat devenind rece, geroasă în timpul nopților, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul valorii de -5 grade și minime ce vor prezenta o medie regională de -15…-13 grade. Procesul de încălzire estimat pentru finalul celor două săptămâni de prognoză va însemna o medie a temperaturilor maxime ce se va apropia de 0 grade și minime în jur de -6 grade. Temporar se vor semnala precipitații în perioada 11 – 15 ianuarie, dar cu o probabilitatea destul de mare și după 19 ianuarie.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.