Ultimele trei zile ale Festivalului Internațional de Arta Animației Euromarionete sunt pline de tentații teatrale pentru puști, părinți și bunici.
Astfel, vineri, 8 mai, sala Marionete găzduiește spectacolul Teatrului de Păpuși Bobita din Pecs, Ungaria – Măgarul, masa și bățul. Spectacolul beneficiază de două reprezentații: de la ora 10 și de la ora 11.30.
Ziua de vineri se încheie cu un concurs de… sperietori de ciori. Inedita intâmplare se petrece începând cu ora 17,30, pe platoul din fața Teatrului Clasic.
Sâmbătă, 9 mai, e vremea pentru o altă poveste cunoscută și tare îndrăgită de copii: Cenușăreasa. De data aceasta, cei care o spun sunt actorii Teatrului pentru copii „Arlechino” din Brașov. Spectacolul este găzduit de de sala Marionete, începând cu ora 11.
Și pentru că aproape de final de festival e vremea pentru… concluzii, cei care le vor trage sunt, evident, copiii. Și nu oricum, ci spunandu-le celor mari care este povestea lor preferată. Și asta în cadrul unui concurs de desene ce are loc tot sâmbătă, 9 mai, începând cu ora 12,30, pe platoul din fața Teatrului Clasic și intitulat chiar… Povestea preferată.
Cei care închid cea de a XVI-a ediție a Festivalului Internațional de Arta Animației, Euromarionete sunt actorii din Trupa Arcadia a Teatrului „Regina Maria” Oradea. Ei prezintă, în sala Marionete, de la ora 11, spectacolul O mie și una de frontiere – Povestea lui Alladin, în regia lui Radu Dinulescu.
„Spectacolul este o coproducţie multinaţională, cu implicarea unor artişti din România, Cehia, Belgia şi Franţa, care prezintă povestea unui grup de actori ambulanţi opriţi la trecerea unei frontiere. Pentru a rezolva această problemă, ei improvizează pentru poliţistul de frontieră un spectacol de păpuşi despre aventurile lui Alladin. Datorită magiei şi a umorului din piesă, actorii îl conving pe poliţist, dar şi pe spectatori, că şi-au câştigat dreptul de a traversa frontiera. Arhetipurile de commedia dell’arte, marionetele clasice cu fire şi păpuşile bunaku sunt ingredientele principale folosite pentru a reda fascinanta poveste orientală, totul fiind îmbogăţit de iluzia decorurilor şi a imaginilor 3D” – spun creatorii spectacolului.
Lasă un comentariu