Țigări de CONTRABANDĂ găsite la un ARESTAT la DOMICILIU

Țigări de CONTRABANDĂ găsite la un ARESTAT la DOMICILIU

Polițiștii Biroului de Supravegheri Judiciare din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au depistat, în urma unui control specific la un arestat la domiciliu, țigări susceptibile a proveni din contrabandă.

Țigaretele au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Astfel, polițiștii S.I.C. au desfășurat ieri, 7 octombrie, un control la un arădean de 34 de ani, din localitatea Sânpaul, arestat la domiciliu într-un dosar de contrabandă, ocazie cu care au descoperit 21.962 de pachete netimbrate cu țigarete (439.240 de țigarete), susceptibile a proveni din contrabandă.

În urma verificărilor efectuate la imobilul în cauză și în curtea acestuia, polițiștii au descoperit țigările într-o autoutilitară de culoare neagră, în alte două autoutilitare neînmatriculate, într-o anexă a unei hale, precum și într-un tomberon aflat în curte.

Întreaga cantitate de țigarete a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, cauza fiind preluată de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Arad, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie„, declară purtătorul de cuvânt I.P.J. Arad, Claudia Iuga.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.