Țigări de contrabandă, în valoare de aproape două milioane de lei, confiscate de polițiștii arădeni. Trei persoane au fost arestate

Țigări de contrabandă, în valoare de aproape două milioane de lei, confiscate de polițiștii arădeni. Trei persoane au fost arestate

Polițiștii arădeni au confiscat, în luna martie, țigări de contrabandă în valoare de aproape două milioane de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a  Criminalității Economice din Arad au desfășurat, în cursul lunii martie, mai multe acțiuni și percheziții la persoane bănuite de contrabandă.

Astfel, în data de 10 martie, sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș, au fost puse în aplicare trei mandate de percheziție la două imobile și sediul unei societăți comerciale din Oradea, județul Bihor.

„Din cercetări a reieșit că un bărbat, de 35 de ani, ar fi preluat, de la domiciliul unui bărbat, de 45 de ani, 14.000 de pachete de țigări netimbrate, pe care le-ar fi transportat în alte locații. În urma perchezițiilor, la imobilele bărbatului de 35 de ani au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 43.500 de pachete de țigări (870.000 de țigări) netimbrate, de diferite mărci, susceptibile a proveni din contrabandă, în valoare de aproximativ 805.000 de lei. Bărbatul a fost reținut, și, ulterior, arestat pentru 30 de zile. La domiciliul bărbatului de 45 de ani, au fost descoperite 42.927 de pachete de țigări de diferite mărci, netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă, în valoare de aproximativ 600.000 de lei.

Din cercetări a reieșit că acesta ar fi comercializat bărbatului de 35 de ani, 14.000 de pachete de  țigări, care au fost depistate în timp ce erau transportate într-o autoutilitară, pe D.J. 791, în localitatea Olari. Bărbatul a fost reținut și, ulterior, arestat.

În dimineața de 23 martie, pe Calea Radnei, a fost depistată o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 29 de ani, din București, în care se găseau țigări de contrabandă. 

Doi arădeni, de 39 și 44 de ani, ar fi descărcat țigările pentru a le transporta în alte locații. La domiciliile celor doi arădeni au fost efectuate percheziții, în urma activităților fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 37.500 de pachete de țigarete (750.000 de țigarete), în valoare de aproximativ 525.000 de lei.  Cei trei bărbați au fost reținuți, ulterior, pe numele acestora, fiind dispusă măsura arestării preventive, de magistrații Judecătoriei Arad. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliție Județean Arad.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Sursă foto galerie: IPJ Arad

  1. :))))))) dupa atatia ani or fost si ei prinsi, nu? dupa 15 ani de amenzi ce s-au gandit, hai sa ii prindem insfarsit ca prea asa deja.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.