Tipic românesc! Lucrările la Podul Decebal vor fi REFĂCUTE din cauza executării NECORESPUNZĂTOARE

Tipic românesc! Lucrările la Podul Decebal vor fi REFĂCUTE din cauza executării NECORESPUNZĂTOARE

Podul Decebal a fost închis din data de 18 mai, pentru efectuarea lucrărilor la șosea și trotuare, care ar fi trebuit, teoretic, să fie finalizate până la data de 3 septembrie, înainte de deschiderea școlilor. Pe lângă faptul că acest termen nu a fost respectat, lucrările nu au fost executate corespunzător și este necesar să fie refăcute.

S-a intervenit la nivelul structurii de rezistență a Podului Decebal și s-a refăcut suprastructura rutieră și pietonală, care a presupus închiderea circulației pe tronsonul: sens giratoriu Ștrandul Neptun – Podul Decebal – intersecția dintre Bd. Decebal și str. Nicolae Bălcescu, pe timpul verii.

Ultimele intervenții la nivelul de căii de rulare au fost efectuate în cursul serii de 5 octombrie 2020, iar Ralu Cotrău, purtător de cuvânt al Primăriei, ne-a informat atunci că termenul de finalizare a lucrărilor de reabilitare a podului, conform contractului, este 15 octombrie. La calea de rulare nu s-a mai intervenit, dar s-a lucrat la sistemul de iluminat, la trotuare și la vopsit.

De remarcat, că aceeași firmă care s-a ocupat de Stadionul „Francisc Neuman”, cu deja celebrele întârzieri de ani de zile, a executat și lucrările de reabilitare la Podul Decebal.

Pe lângă faptul că acestea nu au fost finalizate la timp, au fost și executate necorespunzător, după cum spune chiar edilul Călin Bibarț.

„Așa cum am anunțat, din cauza executării necorespunzătoare a asfaltului pe podul Decebal, am refuzat recepția și plata lucrării și am impus firmei executante refacerea. După cum se vede în fotografii, s-a executat frezarea stratului incorect executat, urmând ca în weekend acesta să fie refăcut la standardele corecte”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Potrivit Primăriei, după efectuarea lucrărilor de reparații, durata de exploatarea podului ar trebui să crească cu peste 25 de ani.

  1. Toate drumurile din Arad sunt praf , cu denivelari , mii de capace de canal pe mijlocul soselei puse mai sus sau mai jos de nivelul ei. Str.Praporgescu mai are un pic si devine nepracticabila , etc.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.