TIR spulberat de tren la Nădab: Şoferul şi-a pierdut viaţa!

TIR spulberat de tren la Nădab: Şoferul şi-a pierdut viaţa!

Un TIR a fost acroşat în această dimineaţă, în jurul orei 08.00, de trenul care circulă pe ruta Arad – Oradea. Şoferul autotrenului a rămas încarcerat în autovehicul, fiind necesară intervenţia unui echipaj de descarcerare pentru scoaterea acestuia. În urma impactului, bărbatul a fost grav rănit, decedând în ambulanţă, în timp ce era transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

„Un TIR care transporta mase plastice a fost acroşat de trenul Regio care circulă pe ruta Arad – Oradea. În urma primelor cercetări, s-a stabilit că accidentul a fost produs din cauza şoferului autotrenului care nu a oprit la crucea Sfântului Andrei pentru a acorda prioritate”, a declarat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Traficul feroviar pe ruta Arad – Oradea este oprit temporar, până la finalizarea cercetărilor. Circulaţia rutieră pe DN79 nu este afectată.

Într-un comunicat de presă, Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că circulaţia feroviară între staţiile Şimand şi Nădab a fost închisă începând cu ora 08.05, fiind reluată la ora 10.46. „Compania Naţională de Căi Ferate vă informează că începând cu ora 10.46 a fost reluată circulaţia feroviară pe relaţia Şimand – Nădab, segment feroviar închis traficului în cursul acestei dimineţi, începând cu ora 08.05, după ce trenul Regio 13383, care circula în relaţia Arad-Oradea, a surprins şi lovit un TIR la o trecere la nivel, semnalizată cu indicator rutier Crucea Sfântului Andrei. Patru trenuri de călători care circulau pe acest segment feroviar au staţionat până la reluarea circulaţiei în gările adiacente, acestea urmând să ajungă la destinaţie cu întârziere. Cele 4 trenuri de călători au cumulat întârzieri totale de 500 de minute. Compania Naţională de Căi Ferate cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de acest accident şi îi asigurăcă toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au avut ca principal scop reluarea circulaţiei feroviare în condiţii de siguranţă”, precizează reprezentanţii Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” SA.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.