Toate balcoanele blocurilor de pe strada Tarafului demontate din motive de siguranță

Toate balcoanele blocurilor de pe strada Tarafului demontate din motive de siguranță

Au început lucrările de demontare a balcoanelor blocurilor de pe strada Tarafului.

În urma evenimentului care a avut loc în seara zilei de 12 martie 2021, când un balcon al unuia dintre blocurile de locuințe de pe strada Tarafului s-a prăbușit, Primăria Municipiului Arad a solicitat realizarea unei expertize tehnice la toate blocurile executate pe structură de lemn. Soluția propusă de experții în domeniu a fost de demontare a balcoanelor, la toate cele cinci blocuri executate  după același tip de proiect.

Având în vedere faptul că degradarea continua, administrația locală a solicitat eliberarea în regim de urgență a unei autorizații de construire pentru punerea în siguranță a blocurilor respective și mai ales a cetățenilor din zonă. În urma organizării procedurii de achiziție, lucrările au fost atribuite, iar locatarii au fost anunțați din timp cu privire la demararea lucrărilor în dimineața zilei de 10 mai.

„În ciuda valului de nemulțumire manifestat de locatari, considerăm că siguranța cetățenilor primează în această situație. Soluția propusă de specialiști este de realizare în dreptul golurilor de  ușă a unor parapeți de tip balcoane franceze. Evident că nu este o măsură plăcută, dar în acest domeniu, singura voce care este luată în considerare este cea a expertului tehnic. Dacă am primit o astfel de recomandare, ne-am mobilizat de urgență și în acest moment se pune în operă indicația tehnică,  cu toate neajunsurile pentru locatarii de acolo. Dacă se va identifica o soluție tehnică de a avea balcoane, fără să reprezinte o problemă pentru structura de rezistență a clădirii, nu cred că este un efort financiar mare  pentru administrația arădeană de a realiza această investiție”, a explicat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.