Ţolea: „Bojin face un joc politic periculos” care „ţine de traficul de influenţă”

Ţolea: „Bojin face un joc politic periculos” care „ţine de traficul de influenţă”

Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, a clarificat astăzi, într-o conferinţă de presă, toate aspectele legate de falsa problemă a mutării elicopterului SMURD de la Arad la Timişoara. De la început, doresc să precizez că declaraţiile domnului Bojin pe această temă sunt politice, nu ţin de funcţia administrativă ocupată de dumnealui. Ca să-şi argumenteze această încercare de «deturnare» a elicopterului SMURD, domnul Bojin face unele afirmaţii care nu… concordă cu realitatea. Este o manipulare în scopul acumulării de capital electoral”, a afirmat Adrian Ţolea.

Printre „scăpările” preşedintelui CJ Timiş, Adrian Ţolea a regăsit faptul că acesta nu ştie cui aparţine elicopterul, cine îi plăteşte pe medici, numărul real de intervenţii cu elicopterul SMURD şi de ce a fost ales Aradul să găzduiască elicopterul.

„Elicopterul nu este nici al Consiliului Judeţean Timiş, nici al Consiliului Judeţean Arad, ci al Ministerului de Interne. Medicii sunt plătiţi nu de Timiş, ci prin Timiş, de Ministerul Sănătăţii. Numărul real al intervenţiilor cu elicopterul a fost, în 2015, de 432, nu 60 cum afirma domnul Bojin. Elicopterul SMURD nu are regim de ambulanţă, să lucreze 24 din 24, ci este folosit doar la urgenţe deosebite, în special accidente rutiere. Or, Aradul sau Hunedoara au un trafic mult mai intens decât Timişul sau Caraşul. În plus, regimul de zbor al elicopterului are unele clauze speciale: condiţiile meteo, numărul de ore de zbor ale unui echipaj, numărul de ore de zbor continuu, odihna de după misiune etc. Aradul găzduieşte elicopterul deoarece are poziţionarea cea mai optimă, geografic şi ca intensitate a urgenţelor, dintre toate judeţele pe care le deserveşte, adică Bihor, Hunedoara, Arad, Timiş şi Caraş. Şi, ca o ultimă precizare, costurile lunare ale Consiliului Judeţean cu elicopterul SMURD se ridică la 2.500 de euro. Astfel, în cei 4 ani şi 2 luni, de când elicopterul SMURD este la Arad, Consiliul Judeţean a bugetat cu 148.375 euro activitatea acestuia, la care se adaugă alţi 25.000 de euro, cheltuieli cu amenajarea locaţiei. Este o sumă pe care arădenii au plătit-o din bugetul judeţului pentru cazurile din toate judeţele pe care elicopterul le deserveşte. Practic, costurile sunt plătite de Guvern, prin Ministerul de Interne şi Ministerul Sănătăţii, respectiv de judeţul Arad”, a declarat preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad.

În final, Adrian Ţolea a ţinut să remarce: „Domnul Bojin face un joc politic periculos. «Am vorbit la Bucureşti» ţine de traficul de influenţă, nicidecum de argumente logice pentru care elicopterul SMURD să fie mutat. În această dispută, pe dumnealui îl preocupă statutul meu prezent şi viitor. Personal, am în vedere atât prezentul, cât şi viitorul, dar îi reamintesc domnului Bojin că ar trebui să-l preocupe mai mult trecutul dumnealui, care s-ar putea să-l bântuie când îi e lumea mai dragă”, a completat Adrian Ţolea.

  1. e zero barat papagalul asta
    e terminat , sa debarasat de el faraonul ca de o soseta murdara
    DUTE LA SAPA FRAIERE , SA VEZI CE INSEAMNA SA MUNCESTI !

    Raspunde
  2. Bojin,un escroc ,un penal scursuros,un pesedistoid de rasa precum majoritatea urmasilor iliescieni,nimic nou! Ce fac bun astia,bolsevicii,pt.tara? Nimic,doar minciuni,propaganda,dezinformare pt.prostimea cata frunza,cata iarba! Vezi,pt.prostime,situatia pasajelor din Arad,autostrada Sibiu-Sebes si,mai vezi tu,imbecil orbit de furie,reactia investitorilor-ing.C-TIN STROE de la Dacia-,vezi si,daca te trezesti,intelegi!!! Ps. Nu vorbesc de Tolea,un impostor de 2 bani,nici de escrocii transpartinici….!

    Raspunde
  3. toata clasa politica este de rahat. ar trebui dat de pamant cu toti, cu toate partidele!!

    Raspunde
    • Corect! Daca am avea capacitatea de a gandi liber,cu onestitate si discernamant,am iesi in strada sa dam jos mafia. Cum suntem mamaligari,stam si comentam,ne lamentam in timp ce politrucii-asa analfabetism in institutiile statului mai rar,inclusiv in lumea a 3 a-fura de sar capacele tarii! Ne injuram,pe net,ne dam cu parerea dar nu actionam. Nota de plata o finantam noi,ei,asa numitii politicieni,ne rad in…conturi….ps. Uitati-va,apropo de securistoizii pesedisti-,cum au sarit ca arsi cand au vazut decizia CCR,cum sa nu aiba privilegii,ca inainte de 1989, primarii/presedintii de CJ si toata cloaca de impostori?! Purtator de mesaj,securistul Florin Iordache,comunist si ieri si azi,lider PSD,care,desi a declarat,pe propria raspundere ca nu a colaborat cu securitatea,sta in parlament,ne da lectii si legi,in loc sa stea la Jilava….Astia-s pesedeii care guverneaza de 26 de ani si acopera crimele iliesciene!

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.