Tone de GUNOI au fost colectate manual în Arad, în doar două săptămâni

Tone de GUNOI au fost colectate manual în Arad, în doar două săptămâni

Mai multe acțiuni de salubrizare au avut loc în ultimele săptămâni, în municipiul Arad.

În fiecare locație, Direcția Generală Poliția Locală intervine, atât ziua, cât și noaptea, pentru identificarea locurilor unde persoane fără adăpost și-au încropit „culcușuri”, au produs mizerie și există un grad de risc ridicat ca acele perimetre să devină focare de infecție.

În cazul terenurilor ce aparțin domeniului public, este combinată efectuarea muncii în folosul comunității de către beneficiarii de ajutor minim garantat cu utilizarea resurselor operatorului de salubrizare pe suprafețele care necesită curățare mecanizată.

Ulterior, zona este curățată de operatorul de salubritate sau de beneficiarii VMC, sub supravegherea polițiștilor locali.

Una dintre zonele ce au intrat în acest circuit este perimetrul cuprins între străzile Neculce-Udrea-Mărțișor. Aici s-au abandonat de-a lungul anilor deșeuri și s-au instalat oameni ai străzii, situație facilitate și de vegetația neîngrijită.

Acțiunile din ultimele două săptămâni de eliminare a adăposturilor improvizate, curățare de deșeuri și defrișare a vegetației, precum și igienizarea canalului Mureșel pot reda zona respectivă arădenilor preocupați de sanitizarea și înfrumusețarea orașului.

Materializarea acestui deziderat depinde, însă, de contribuția activă a concetățenilor noștri, atât prin menținerea curățeniei, cât și prin semnalarea în timp real a problemelor create de indivizii care deversează ilicit deșeuri ori ocupă ilegal domeniul public.

În același interval de timp, 9-21 aprilie Serviciul Ordine Publică și Supraveghere Comunitară din cadrul poliției locale a organizat și coordonat prestarea muncii în folosul comunității de către 16 persoane beneficiare de ajutor social și în alte zone din municipiu: Parcul George Enescu, Calea Bodrogului, Pod Grădiște Triaj-Gara CFR, Câmpul Liniștii, alte zone de pe malul Mureșului etc.

Gunoaiele colectate manual în acest mod au umplut aproape 600 de saci, respectiv 5,6 tone de deșeuri. Acestor gunoaie de dimensiuni mici și medii li se adaugă obiectele voluminoase, care au fost preluate cu ajutorul SC Salubritate Deva S.A.

Concomitent, Biroul de protecția mediului din cadrul D.G.P.L.A. procedează la identificarea și notificarea agenților economici care dețin astfel de terenuri ce trebuie salubrizate. Primele cartiere vizate sunt Alfa și Bujac.

Această activitate se desfășoară, etapizat, în toate cartierele orașului și are un caracter continuu.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.