TOTUL despre alegerea preşedintelui României la Arad. ACUZE şi PLÂNGERI PENALE (UPDATE)

TOTUL despre alegerea preşedintelui României la Arad. ACUZE şi PLÂNGERI PENALE (UPDATE)

Arădenii votează în cel de al doilea tur de scrutin pentru alegerea preşedintelui României, după o campanie parcă mai dură ca niciodată.

Indidentele dintre reprezentanţii ACL (PNL-PDL) şi cei ai USD (PSD-UNPR-PC) au continuat inclusiv sâmbătă, când a fost semnalată vandalizarea unor materiale electorale ale candidatului Klaus Iohannis la Zăbrani şi Arad, precum şi împărţirea de fluturaşi cu „Şi Iohannis votează Ponta”, la Chişineu Criş şi Nădab. Potrivit unor surse din ACL, distribuirea respectivilor fluturaşi s-a făcut inclusiv de către angajaţi ai Poliţiei Locale din Chişineu Criş .

ACL: „PSD comite grave ilegalități”
Nici ziua votului nu e lipsită de incidente. Astfel, Alianța Creștin Liberală Arad atrage atenția asupra faptului că „PSD comite grave ilegalități, împărțind pliante mincinoase în numele co-președintelui ACL Arad, Gheorghe Falcă, în mai multe localități din județul Arad”.

Potrivit unui comunicat de presă, „este vorba despre aceleași pliante împărțite în cursul zilei de vineri, în care se minte că primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, l-ar susține pe Victor Ponta. În primă fază au fost depistate astfel de pliante în municipiul Arad, în orașele Pecica și Lipova, în comuna Zăbrani, dar mai mult decât sigur că aceste pliante au fost, sunt sau vor fi împărțite și în alte localități”.
Falca sustine Ponta
Alianța Creștin Liberală a anunţat că va depune o plângere penală împotriva reprezentanţilor PSD.

„De asemenea, este foarte important de menționat faptul că înlăturarea acestor materiale intră în atribuțiile președinților secțiilor de votare, care au obligația de a lua măsurile necesare pentru ca alegerile să decurgă în bune condiții. Legea îi dă președintelui de secție dreptul de a asigura buna desfășurare a alegerilor pe o distanță de 500 m de secția de votare”, se mai arată în comunicatul ACL.

Prezenţă mai bună la vot
În judeţul Arad prezenţa la vot până la ora 10 este mai bună decât cea înregistrată în primul tur de scrutin. Astfel, până la ora 10 votaseră 8,33% dintre arădeni. În primul tur, la ora 10 s-a înregistrat o prezenţă de 6,08%.

Campanie în faţa secţiilor de votare
ACL continuă să aducă acuze la adresa PSD. Astfel, reclamă faptul că, la Galşa (comuna Şiria), reprezentanţii PSD ar face campanie în faţa secţiei de votare, punând la dispoziţie şi o imagine în acest sens.
Campanie Siria

Flavius Măduţa a votat pentru o Românie unită
Deputatul Flavius Măduţa a votat în această dimineaţă, împreună cu soţia sa Alina. „Am votat pentru o Românie unită, în care să regăsim buna înţelegere şi solidaritatea între oameni, să lăsăm în urmă vrajba şi dezbinarea. Sunt convins că noul preşedinte va şti să îi unească pe toţi românii pentru obiective naţionale, care să ducă la o viaţă mai bună pentru toţi, nu doar pentru unii. Am votat cu gândul la viitorul copiilor noştri, pentru o societate mai corectă, pentru o Românie care să ofere şanse tinerilor şi o viaţă decentă pentru cei în vârstă. Înainte de toate, am votat pentru un preşedinte care va respecta fiecare român, în fiecare zi a mandatului său”, a spus deputatul PSD Flavius Măduţa.

Vot Flavius - Alina Maduta

Decedat la ieşirea de la urne
O persoană a dededat, la Arad, imediat după ce şi-a exercitat dreptul de vot. S-a întâmplat la secţia de votare nr. 73, din municipiul Arad.

ACL acuză noi NEREGULI în ziua votului
ACL Arad susţine, într-un comunicat de presă, că „PSD continuă încercarea de manipulare a cetățenilor trimițând scrisori mincinoase în numele primarilor Alianței Creștin Liberale”.

„După Arad, Lipova, Pecica și Zăbrani, membri ai PSD distribuie scrisori mincinoase locuitorilor din Vladimirescu, Păuliș și Gurahonț. Astfel, la Vladimirescu au fost distribuite două astfel de scrisori. Una în care se minte în numele candidatului ACL Klaus Iohannis, iar una în numele primarului ACL Ioan Crișan. În ambele cazuri se încearcă manipularea cetățenilor prin mesaje de susținere la adresa lui Victor Ponta.
În ceea ce privește comuna Păuliș, au fost distribuite două scrisori la fel de mincinoase. Prima scrisoare este semnată și ștampilată de către vice-premierul Liviu Dragnea, în care se minte că Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice alocă suma de 900.000 de lei comunei Păuliș. În cea de-a doua scrisoare, la fel ca și în cazul primarului din Vladimirescu, se anunță mincinos că primarul ACL al comunei Păuliș, Petru Nicoară, l-ar susține pe Victor Ponta.
Și în comuna Gurahonț și-au făcut apariția pliantele mincininoase distribuite de PSD. Acolo, se transmit mesaje prin care se minte în numele candidatului ACL, Klaus Iohannis. În mesaje se spune că dacă Iohannis va ajunge președinte îl va numi pe Traian Băsescu premier, deși candidatul ACL a spus clar și răspicat că nu se va întâmpla acest lucru și că îl va propune ca premier pe Cătălin Predoiu”,
se precizează în comunicat.

Primarul a votat în secţia nr. 103
Primarul Gheorghe Falcă, co-preşedintele ACL Arad, a votat la orele prânzului în secţia de votare nr. 103, amenajată în clădirea unei şcoli aparţinând Liceului Adam Muller Guttenbrunn de pe strada Posada (fosta şcoală generală nr. 20).

Gheorghe Falcă a mers la secţia de votare însoţit de soţie.

Prezenţă de 23,83%, la ora 13
Un procent de 23,83% din totalul celor cu drept de vot înscrişi pe listele electorale a votat, până la ora 13, în judeţul Arad. Procentul este mai mare cu 6,39% decât cel înregistrat în primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

Vot pentru băutură!?
Reprezentanţii ACL susţin că la un bar din Ghioroc le sunt oferite băuturi alcoolice celor care votează cu Victor Ponta.

ACL acuză Inspectoratul Şcolar că a trimis ilegal profesorii în secţiile de votare
ACL continuă să sesizeze neregulile semnalate în cadrul procesului de votare. Astfel, reprezentanţii ACL susţin că „PSD, prin Inspectoratul Școlar, a trimis ilegal profesorii în secțiile de votare”.
Alianța Creștin Liberală Arad reclamă, într-un comunicat de presă, acțiunea Inspectoratului Școlar Județean de a da dispoziție profesorilor să „asigure informații și acces la spațiul destinat secțiilor de votare”.

„Acest lucru este ilegal, accesul la spațiile destinate secțiilor fiind facilitat de către reprezentanții din secțiile de votare. Dispoziția respectivă a fost publicată pe site-ul ISJ Arad și a fost semnată chiar de către inspectorul școlar general Claudius Mladin, omul de casă al celor de la PSD. Mai exact, încăperile în care se desfășoară votul sunt încuiate și sigilate de către birourile secțiilor de votare, iar ulterior un jandarm asigură paza acestora din ziua de sâmbătă, până la terminarea numărării voturilor și deplasarea spre Biroul Electoral Județean cu buletinele de vot folosite și nefolosite. Reprezentanții Alianței Creștin Liberale în birourile secțiilor de votare au sesizat atât președinții secțiilor, cât și oamenii legii care asigură paza secțiilor, cu privire la acest aspect. La intervenția celor sesizați profesorii în cauză și-au explicat prezența în secții și în jurul secțiilor motivând că ar fi «de serviciu». Alianța Creștin Liberală Arad a trimis o sesizare către Biroul Electoral Județean, prin care se reclamă nerespectarea dispoziţiilor legale privind alegerea Preşedintelui României”, se arată în comunicatul ACL.

Pană de curent la Curtici. Oamenii NU POT VOTA!
În oraşul Curtici s-a întrerupt furnizarea curentului electric, procesul electoral fiind sistat în mai multe secţii de votare.
Alianța Creștin Liberală Arad reclamă „modul dubios în care a căzut curentul pe raza orașului Curtici, motiv pentru care în secțiile de votare a fost sistat procesul electoral.”
Conducerea Alianței Creștin Liberale Arad transmite că „există toate șansele ca prezența foarte mare a românilor la urne, lucru care i-a speriat pe reprezentanții PSD, să fi contribuit la căderea curentului pe raza orașului Curtici, pentru a se încerca stoparea procesului electoral”.

Senatorul Ioan Cristina: „Este incredibil la ce s-a ajuns în această campanie electorală”
Co-președintele Alianței Creștin Liberale Arad, senatorul Ioan Cristina, se declară revoltat de acțiunea Poliției din Chișineu Criș, care de aproximativ trei ore obstrucționează procesul electoral din Ineu, se arată într-un comunicat de presă al ACL.
„Astfel, de aproximativ trei ore, toate mașinile care trec pe strada Horia din Ineu, prin fața secției de votare situată pe această stradă, au fost oprite de echipaje ale Poliției din Chișineu Criș, trimise acolo pentru a obstrucționa procesul electoral. Unul dintre agenți i-a recunoscut unui membru ACL că echipajele au fost trimise la Ineu la ordinul comandantului IPJ Arad Ioan Tamaș, cu scopul de a îngreuna procesul electoral. De asemenea, chiar și ineuanii care se duc la acea secție pentru a vota sunt opriți de agenți și sunt legitimaţi”, se precizează în comunicat.
„Este incredibil la ce s-a ajuns în această campanie electorală. Este cea mai mizerabilă campanie electorală la care am luat parte vreodată și, credeți-mă, am trecut prin multe. Mă aflu la Ineu, unde am rămas uluit să văd cum pe strada Horia din Ineu, în fața secției de votare, toate mașinile sunt oprite și toți cetățenii sunt luați la legitimat, chiar și cei care merg să voteze la acea secție. Din câte am înțeles de la unul dintre colegii noștri, care a stat de vorbă cu unul dintre agenți, aceștia din urmă au fost trimiși de la Chișineu Criș cu misiunea de a îngreuna procesul electoral, prezența până la această oră fiind una mai mare decât de obicei”, a declarat senatorul Ioan Cristina.

  1. Asa nu conteaza pliantele alea. Bani aruncati in vant. Votantii PSD sunt oricum mai ramasi in urma si cred, dar ei nu conteaza. Votantii de dreapta sunt mai inteligenti si nu cred tampeniile alea. Pe bune, la cum este scris, textul ala pute de la o posta a fals tip PSD.

    Raspunde
  2. mint si unii si ceilalti de ingheata apele la ecuator. eu nu ma regasesc si deci nu votez nici pentru mincinos si nici pentru neamtul marioneta oamenilor lui Basescu. clasa politica din Romania e jenanta

    Raspunde
  3. Si in localitatea Șagu din judetul Arad s-au impartit azi-noapte ( 15.11.2014) pliante cu Falca si Ponta. PSD = PUȘCĂRIE

    Raspunde
  4. nu mai votati ca nu are rost. Tot Ponta castiga si Aradul o sa se faca de ras cu Johannis cu tot !

    Raspunde
    • aradean suta la suta 17 noiembrie, 2014, 8:40 am

      Aradul are verticalitate pe care a demonstrat-o si in primul si in al doilea tur al alegerilor.
      Nu poate castiga pruncul lui Iliescu in Arad!
      Noi suntem scarbiti de comunisti si nu avem nevoie de pixuri,brichete,faina sau ulei gratuit!
      Ne cumparam pentru ca muncim!Nu suntem obisnuiti cu pomeni!

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.