Tradiţie veche de sute de ani, RELUATĂ la Ineu (GALERIE FOTO)

Tradiţie veche de sute de ani, RELUATĂ la Ineu (GALERIE FOTO)

La Ineu a fost reluată o tradiţie de sute de ani: făcutul în comun al „plimezului”, adică al magiunului de prune. Astfel, pentru al doilea an consecutiv, în parcul localităţii a fost fiert magiunul aşa cum se făcea în trecut.

Evenimentul a debutat în 2014, la iniţiativa primarului Călin Abrudan, a viceprimarului Ionel Alb, a directorului „Centrului de zi” Lavinia Crişan şi a bibliotecarei Doina Chiş.

„Tradiţia a fost reluată încă de anul trecut, după o pauză de 20 de ani. Prunele se fierb ca şi pe vremea bunicilor noastre, fără zahăr şi fără conservanţi”, a declarat primarul Călin Abrudan.

Pentru că fiertul „plimezului” este o îndeletnicire de durată, pe scena din parcul oraşului a avut loc un program artistic.

De remarcat, că primarul Călin Abrudan a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au făcut posibilă reluarea acestei frumoase tradiţii, dar în mod special femeilor în vârstă care şi-au pus la dispoziţie experienţa pentru ca totul să iasă ca la carte, familiei care a donat cazanul în care a fost fiert «plimezul» şi celor deghizaţi în «băbălugi», care au întreţinut atmosfera.

  1. frumos!! asta e ineul meu natal

    Raspunde
  2. Frumos,imi aduce aminte de copilarie.
    Felicitari primarului si celor care s-au implicat.
    Am vazut ca s-a pusa asfalt si la vie,se vede ca va pasa.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.