La Ineu a fost reluată o tradiţie de sute de ani: făcutul în comun al „plimezului”, adică al magiunului de prune. Astfel, pentru al doilea an consecutiv, în parcul localităţii a fost fiert magiunul aşa cum se făcea în trecut.
Evenimentul a debutat în 2014, la iniţiativa primarului Călin Abrudan, a viceprimarului Ionel Alb, a directorului „Centrului de zi” Lavinia Crişan şi a bibliotecarei Doina Chiş.
„Tradiţia a fost reluată încă de anul trecut, după o pauză de 20 de ani. Prunele se fierb ca şi pe vremea bunicilor noastre, fără zahăr şi fără conservanţi”, a declarat primarul Călin Abrudan.
Pentru că fiertul „plimezului” este o îndeletnicire de durată, pe scena din parcul oraşului a avut loc un program artistic.
De remarcat, că primarul Călin Abrudan a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au făcut posibilă reluarea acestei frumoase tradiţii, dar în mod special femeilor în vârstă care şi-au pus la dispoziţie experienţa pentru ca totul să iasă ca la carte, familiei care a donat cazanul în care a fost fiert «plimezul» şi celor deghizaţi în «băbălugi», care au întreţinut atmosfera.
frumos!! asta e ineul meu natal
Frumos,imi aduce aminte de copilarie.
Felicitari primarului si celor care s-au implicat.
Am vazut ca s-a pusa asfalt si la vie,se vede ca va pasa.