Traficul automarfarelor la granița cu Ungaria va fi reluat din această seară

Traficul automarfarelor la granița cu Ungaria va fi reluat din această seară

Începând din aceasta seară, de la ora 23, la graniţa româno-ungară traficul pentru autovehiculele de mare tonaj va fi reluat fără restricţii.

În acest sens se prefigurează o creştere a numărului de autovehicule care se vor prezenta la control pe sensul de ieşire din ţară, precum şi a timpului de aşteptare în punctele de trecere a frontierei situate la granița comună. Inspectoratul Teritorial ale Poliţiei de Frontieră Oradea a contactat autorităţile de frontieră din Ungaria pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului.

Reamintim faptul că, în perioadele 01.04, ora 23.00 – 02.04, ora 23.00 şi 03.04, ora 23.00 – 05.04.2021, ora 23.00 circulația tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone a fost oprită pe teritoriul Ungariei, măsura fiind luată de către autoritățile din ţara vecină ca urmare a faptului că în această perioadă a fost Paştele Catolic.

Poliția de Frontieră Română recomandă șoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise tranzitului de mărfuri de la frontiera româno-ungară, în funcţie de capacitatea permisă, astfel încât să se evite aglomerarea doar a unor puncte de trecere a frontierei:

• pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Petea;

• pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II, P.T.F. Valea lui Mihai;

• pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand;

• pe raza jud. Timiș: P.T.F. Cenad.

De asemenea, recomandăm şoferilor consultarea aplicaţiei Trafic on-line, secțiunea Autocamioane, care este disponibilă pe pagina de internet  https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/?vt=2&dt=2, precum și semnalării  diferitelor aspecte în legătură cu formalitățile de control la frontieră  la numărul de informare  021.9590.

Menţionăm, că traficul de călători și autoturisme se desfășoară în condiții normale.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.