Traian Băsescu, AMENDAT pentru DISCRIMINAREA RROMILOR

Traian Băsescu, AMENDAT pentru DISCRIMINAREA RROMILOR

Traian Băsescu a pierdut procesul împotriva Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și are de plătit o amendă de 600 de lei pentru afirmaţii rasiste, după ce a spus că rromii „trăiesc din ce fură”. Afirmațiile referitoare la rromii nomanzi au fost făcute în noiembrie 2010, în capilata Sloveniei, Ljubljana.

CNCD l-a amendat pe şeful statului pentru discriminare la adresa comunităţii rrome, însă Traian Băsescu a contestat decizia şi a acţionat în instanţă în luna februarie a acestui an.

Consiliul a decis să îl amendeze pe preşedinte, considerând această afirmaţie discriminatorie la adresa minorităţii rrome. Hotărârea a fost luată în şedinţa din 10 februarie a Colegiului director al CNCD, cu şase voturi „pentru” şi două „împotrivă”.

CNCD a hotărât că afirmaţia şefului statului din data de 3 noiembrie 2010, conform căreia dintre rromii nomazi „foarte puţini vor să muncească” şi „mulţi dintre ei, în mod tradițional, trăiesc din ce fură” încalcă dreptul la demnitate al persoanelor de etnie rromă.

„Reclamatul a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 600 lei. Colegiul director a aplicat această amendă, ţinând cont de faptul că preşedintele Traian Băsescu nu se află la prima faptă de discriminare”, se arată într-un comunicat al CNCD.

Preşedintele a fost reclamat la CNCD pentru aceste afirmaţii de Asociaţia Romani Criss.

În luna mai, Traian Băsescu a contestat amenda, motivând că fapta s-a prescris şi că a făcut afirmaţii politice în cadrul atribuţiilor sale.

  1. Perfect adevarat!!!!
    Toti cei care-i sustineti pe tigani,luati-i acasa!Din asta traiesc:FURA SI CERSESC!Ce-i atat de greu de inteles?
    Isi pun copiii si nevestele la cersit pentru bautura si nu pentru mancare cum sustin ei.
    Primesc ajutoare pe care le vand pentru bautura si nici macar nu-si imbraca copii cu hainele primite;le lasa in ploaie sa se degradeze.TIGANII SUNT
    MINCINOSI SI HOTI.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.