Traian Băsescu joacă tare: Vrea funcția de PRIM-MINISTRU în viitorul guvern

Traian Băsescu joacă tare: Vrea funcția de PRIM-MINISTRU în viitorul guvern

Fostul președinte al României Traian Băsescu, în prezent lider al Partidului Mișcarea Populară, joacă tare. Acesta a declarat că în cazul unor negocieri pentru formarea noului guvern, rezultat ca urmare a alegerilor din 11 decembrie, n-ar discuta decât cu funcția de premier pe masă.

„N-aș discuta cu un partid mare decât cu funcția de prim-ministru pe masă. (…) Pe urmă mai vedem, (…) miniștri proporțional cu procentele, ca să fie o guvernare echitabilă. Trebuie să ai prim-ministru dacă ești partid mai mic”, a declarat Băsescu, la B1 TV.

Fostul președinte a spus că, dacă nu va obține funcția de premier, partidul mai mic se va desființa, ulterior, într-o alianță la guvernare. „Un partid mic care trece pragul electoral nu poate discuta cu un partid mare, dacă vrea să nu se desființeze, decât cu funcția de premier pe masă. Dacă nu, se fac țăndări și unii și alții, că electoratul lor este relativ antagonizat în momentul de față și vor fi împinși să guverneze împreună, cum vrea domnul Iohannis, și discutăm după un an ce mai rămâne din el”, a spus Traian Băsescu.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.