Transportatori rutieri, amendaţi cu zeci de mii de lei!

Transportatori rutieri, amendaţi cu zeci de mii de lei!

Transportatorii rutieri s-au aflat în vizorul inspectorilor de muncă. În perioada octombrie-noiembrie s-a desfăşurat, la nivel naţional, ultima etapă a campaniei privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto, respectiv a prevederilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă.

Astfel, în perioada mai sus menţionată, inspectorii de muncă arădeni au controlat 13 agenţi economici, la care au fost constatate 84 de deficiente, fiind aplicate 53 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 24.500 de lei.

Printre deficienţele constatate amintim, în domeniul relaţiilor de muncă: nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal; neîntocmirea formelor legale de angajare în cazul unor persoane; neevidenţierea timpului de muncă privind munca de noapte; în cazul unor salariaţi care lucrează în zile de repaus săptămânal nu s-a acordat un spor la salariu; neacordarea drepturilor salariale, de către unii angajatori etc. iar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă: lipsa controlului medical la angajare; lipsa materialelor pentru instruirea şi informarea salariaţilor; lipsa instruirii, la angajare sau periodice, din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă; truse de prim ajutor necorespunzătoare legislaţiei în vigoare, etc.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.