Trebuie să ai NERVI DE OȚEL pentru a ridica de la POȘTĂ pachetele sosite din China – Non UE. CE SE ÎNTÂMPLĂ

Trebuie să ai NERVI DE OȚEL pentru a ridica de la POȘTĂ pachetele sosite din China – Non UE. CE SE ÎNTÂMPLĂ

Atunci când plasezi o comandă online pe site-urile din China sau țări NON EU și îți sosește coletul la  Oficiul Poştal Arad 1 – GH2, strada Piaţa Gării nr.3, cunoscut ca poșta vamală, trebuie să îți rezervi 2 ore bune și să mergi încărcat cu rabdare, întrucât vei avea nevoie.

Există vinovați de ambele părți,  dând naștere unui cerc vicios care declanșează  nemulțumiri, bombăneli și ore de așteptare.

Biroul vamal de interior Arad, pe de o parte, trimite un singur anagajat pentru a efectua controlul vamal, iar programul de lucru, de la 9 la 15.30 (cu o pauză de masă de 30 de minute), este, parcă intenționat, conceput pentru a nu se mula deloc după programul și necesitățile arădenilor care, în general, lucrează de la 9-17. Cei care plasează comenzile, pe de altă parte, vin la poșta vamală fără a citi verso-ul avizului primit, în care se specifică atât documentele necesare ridicării coletelor, cât și regimul taxelor vamale și a TVA. Totodată, întrucât nu se pot învoi de la serviciu pentru fiecare colet, stând la coadă cu orele, arădenii strâng mai multe avize și prezintă un teanc considerabil de acte la ghișeu, chiar și de ordinul zecilor. Mai mult, există persoane care comandă medicamente și nu prezintă prescripții medicale, iar acele medicamente nu se eliberează altfel în România.

Lista de taxe vamale:

  • Bunurile primite de către persoane particulare ca urmare a comenzilor făcute prin Internet, corespondență, telefon sau telechat, a căror valoare globală nu depășește 10 euro/trimitere sunt scutite de la plata taxelor vamale și a TVA;
  • Se plătesc taxe vamale dacă valoarea globală a bunurilor depășește 150 euro;
  • Se plătește TVA pentru bunurile a căror valoare globală depășește  suma de 10 euro pentru comenzile făcute prin Internet, corespondență, telefon sau telechat, și 45 euro în cazul bunurilor fără caracter comercial (cadouri) între persoane fizice.

Programul de funcționare cu publicul al poștei internaționale:

posta-internationala1

 

 

  1. E bataie de joc.Ar trebui scanate pachetele si daca par dubioase sau de valoare, doar atunci sa fi chemat la oficiul vamal pentru a plati taxele aferente,iar celelalte trimise la destinatar.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.