Trei arădeni traversează România pe biciclete pentru a ajuta persoanele cu nevoi speciale

Trei arădeni traversează România pe biciclete pentru a ajuta persoanele cu nevoi speciale

În anul Centenarului Marii Uniri, trei tineri arădeni vor să traverseze România pe bicicletă într-un proiect umanitar.

Aceștia vor fi ajutați și de o echipă tehnică, formată din două tinere, tot arădence. Cei cinci, cu vârste cuprinse între 17 și 24 de ani, au inițiat proiectul „Hoky’s Bike”, prin intermediul căruia intenționează să vină în ajutorul persoanelor cu nevoi speciale.

Proiectul „Hoky’s Bike” este un proiect pilot pentru Povestea Ursulețului Hoky, proiect inițiat de Asociația „NewCo & Amicii”.

Mai multe informații despre Ursulețul Hoky ne-a oferit Ruben Galiș, inițiatorul proiectului Hoky’s Bike: „Ursulețul Hoky este darul nostru în semn de mulțumire și apreciere pentru persoanele cu nevoi speciale angajate în cadrul Asociației NewCo și Amicii! Fiecare dintre ei are o poveste emoționantă de spus, poveste pe care ne-am dorit să o împărtășim cu voi. De fapt, Ursulețul Hoky este acel Înger Păzitor ce le-a fost și le este alături în toate momentele delicate din viață. Fiecare putem fi un Înger pentru ei! Chiar și TU, achiziționând o cărticică magică împreună cu Ursulețul Hoky, contribui la dezvoltarea încrederii și bunăstării acestor suflete speciale. Doar împreună le putem oferi iubirea de care au nevoie și îi putem ajuta să le crească aripi! Pe lângă toate acestea, Hoky îi reprezintă pe membrii Asociației Newco & Amicii și le duce povestea mai departe”.

Traversarea României pe biciclete va începe chiar în ultima zi din cadrul zilelor Aradului, 26 august, iar plecarea se va face la ora 6 din fața Primăriei Arad.

„Vom pleca în 26 august, din fața Primăriei Arad și ne vom îndrepta spre Sebeș, Alba, unde vom încheia prima zi. Urmează alte 4 zile în care vom trece prin Sibiu, Cârțișoara, Transfăgărășan, Curtea de Argeș, Pitești, București, Urziceni, destinația finală fiind Constanța. Important de menționat e faptul că pe toată durata traversării României pe biciclete, vom strânge fonduri pentru cei 6 membri ai Asociației NewCo & Amicii. Acest lucru se poate face fie accesând butonul «DONATE» de pe pagina de facebook a evenimentului cât și accesând link-ul aplicației go get founding”, ne-a declarat Diana Belc, responsabila de logistică din cadrul proiectului.

Asociația „NewCo și Amicii” s-a format cu scopul de a sprijini persoanele cu dizabilități, să se integreze cât mai ușor în societate și pe piața muncii din România, în vederea dobândirii de către acestea a unei independențe cât mai mari și pentru a crește calitatea vieții în fiecare comunitate în parte. În cadrul asociației funcționează atelierul „PRIETENIA”, unde persoanele cu dizabilități sunt integrate în muncă, atelier prin care Asociația derulează, în scopul exclusiv al autofinanțării, activitați comerciale.

Asociația „NewCo și Amicii” promovează activ politica de incluziune socială în România prin acțiunile sale de capacitare a forței de muncă provenite din rândul categoriilor de persoane cu nevoi speciale. De asemenea, prin proiectele desfășurate venim în sprijinul categoriilor sociale defavorizate având ca obiectiv combaterea marginalizării sociale și a pauperității în comunitate.

Fiecare contract de furnizare a produselor noastre, fiecare produs cumpărat, fiecare donație oferită, reprezintă  șansa unor locuri de muncă stabile pentru o categorie vulnerabilă a societații în care trăim, spun reprezentanții asociației.

Pe toată durata traversării, îi veți putea urmării online pe pagina de facebook a proiectului, pagină unde Ștefania Belghir, responsabilă de partea foto/video, va posta constant detalii despre cei 3 cicliști.

https://www.facebook.com/hokysbike/

https://www.facebook.com/AsociatiaNewCoSiAmicii/

https://www.facebook.com/events/212851236167512/

De asemenea îi puteți contacta la:

Telefon: +40 740 654 122

Mail: hokys.bike@gmail.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.