Trei minori afgani, dispăruți de la un centru din Arad

Trei minori afgani, dispăruți de la un centru din Arad

Trei minori cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani de origine afgană au dispărut dintr-un centru de specialitate din Arad.

Miercuri seară, în jurul orei 22, un echipaj de jandarmerie aflat în serviciul de patrulare a fost sesizat de  dispecerul de serviciu despre faptul că trei minori de origine afgană, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, au dispărut dintr-un centru de primire minori, unde erau cazați. Apelul a fost efectuat de angajații centrului care au mai precizat și faptul că, cei trei copii nu sunt îmbrăcați conform anotimpului.

Jandarmii s-au mobilizat imediat și având semnalmentele minorilor au plecat imediat în căutarea lor.  Au fost verificate mai multe zone din municipiu și în scurt timp, minorii au fost depistați la o distanță apreciabilă față de locul dispariției și conduși înapoi la centrul din care au plecat, unde au primit haine uscate și o masă caldă.

În urmă cu o săptămână cei trei minorii au fost depistați de polițiștii de frontieră, în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera de stat și conform prevederilor legale au fost cazați într-un centru de specialitate până la finalizarea procedurilor legale cu privire la întocmirea documentelor de identitate.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.