Trei școli arădene, selectate pentru a primi gratuit un suport alimentar pentru elevi

Trei școli arădene, selectate pentru a primi gratuit un suport alimentar pentru elevi

Trei școli arădene au fost selectate pentru a beneficia de un program național pilot, de acordare a unui suport alimentar pentru elevi.

Este vorba despre Școala Gimnazială „Ilarion Felea” Arad,  Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” Arad și Școala Gimnazială „Adam Nicolae” Arad.

„Acestea sunt amplasate în zone mai defavorizate a orașului, unde comunitatea de etnie romă este predominantă, iar populația școlară e constituită dintr-un număr important de elevi cu cerințe educaționale speciale și cu copii proveniți din medii sărace, aflați în situație de eșec școlar și se confruntă, de ani buni, cu fenomenul abandonului școlar. Din aceste motive, cele trei unități de învățământ au fost selectate în cadrul Programului – pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat, program reglementat național prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 9 /04.02.2020”, se arată în raportul de specialitate din cadrul proiectului de hotărâre ce va fi supus la vot în Consiliul Local Municipal, în ședința de mâine, 1 septembrie.

În cadrul acestui program, preșcolarilor și elevilor care frecventează unitățile li se acordă, în anul școlar 2020-2021, semestrul I, respectiv sfârșitul anului 2020, în mod gratuit, un suport alimentar, în limita unei valori zilnice de 10 lei/beneficiar (TVA inclusă), cu următoarele elemente: preţul produselor, cheltuielile de transport, de distribuţie şi de depozitare.

Sumele alocate pentru anul 2020 sunt:

-Școala Gimnazială „Ilarion Felea” Arad, suma de 491 de mii de lei din care 255 de mii de lei pentru anul școlar 2020-2021, semestrul I;

– Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” Arad, suma de 679 de mii de lei din care 358 de mii de lei pentru anul școlar 2020-2021, semestrul I;

– Școala Gimnazială „Adam Nicolae” Arad, suma de 463 de mii de lei din care 239 de mii de lei pentru anul școlar 2020-2021, semestrul I.

Foto: arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.