Trei trasee propuse pentru realizarea drumului expres Arad – Oradea

Trei trasee propuse pentru realizarea drumului expres Arad – Oradea

Primarii de pe traseul drumului expres Arad – Oradea au dezbătut, la Consiliul Județean Arad (CJA), alături de alte părți implicate, trei variante propuse pentru realizarea obiectivului.

Traseul din județul Arad al drumului expres Arad – Oradea a fost discutat miercuri la Consiliul Județean Arad, într-o ședință lărgită, cu toți factorii care vor lucra la acest proiect în județul nostru. Președintele CJA Iustin Cionca a prezentat cele trei variante de traseu propuse de proiectanți primarilor și viceprimarilor celor zece primării din județ care vor avea tangență cu drumul expres, directorilor Agenției de Protecție a Mediului și OCPI, reprezentantului Agenției Naționale pentru Ariile Naturale Protejate etc.

La întâlnire au participat și proiectanții care au câștigat realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic al drumului expres.

Au fost analizate fiecare dintre cele trei posibile trasee. În urma analizelor se poate firma cu certitudine că drumul expres va scoate traficul greu din cartierul Gai și se va intersecta cu centura Aradului, respectiv cu inelul Zimandcuz – Horia – Vladimirescu, care este în etapa documentației tehnice la Consiliul Județean.

Săptămâna trecută președintele CJA Iustin Cionca a semnat, la Oradea, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate și al proiectului tehnic. Proiectanții au la dispoziție 22 de luni pentru finalizarea proiectului dar cei patru beneficiari, Consiliul Județean Arad și Primăria Municipiului Arad, respectiv Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, își doresc ca proiectul să fie gata în vara anului viitor.

În cadrul ședinței de lucru de la Consiliul Județean Arad au fost analizate planurile urbanistice generale ale unităților administrativ teritoriale, ariile protejate de pe traseul preconizat al drumului expres și condițiile de mediu care vor trebui îndeplinite.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.