Treizeci de milioane de lei pentru dotarea corespunzătoare a școlilor din municipiul Arad

Treizeci de milioane de lei pentru dotarea corespunzătoare a școlilor din municipiul Arad

Primăria Arad anunță că investește 30 de milioane de lei în învățământul arădean.

Criticată în mediul online pentru că nu ar sprijini învățământul arădean, administrația locală susține că investește 30 de milioane de lei în dotarea corespunzătoare a școlilor din municipiul Arad, cu tablete dar și echipamente/dispozitive electronice, pentru desfășurarea în bune condiții a activităților didactice, o sumă mult mai mare decât cea promovată în spațiul public, respectvi 598.000 de lei.

Prin proiectul „Învățământ online performant în Arad”, Primăria Municipiului Arad achiziționează nu mai puțin de 18.166 de tablete, 1.147 de laptopuri, 462 de camere de luat vederi, 173 de table interactive și 62 de routere. Mai bine de 1.000 de profesori sunt incluși în program și peste  18.000 de elevi, care provin din aproape 800 de clase, vor primi echipamente mobile IT.

Unitățile de învățământ arădean sunt cele care și-au estimat necesarul de echipamente tehnice pentru desfășurarea orelor în cele mai bune și mai sigure condiții. 

Acesta este motivul pentru care în bugetul general de venituri și chetuieli  aferent anului 2021 regăsim numai 18 calculatoare și un singur laptop, majoritatea fiind solicitate pentru buna funcționare a unităților de învățământ (secretariat, contabilitate),  nu pentru activități didactice.

„Învățământul a fost și rămâne o prioritate pentru administrația locală arădeană, fiindcă cea mai valoroasă resursă a prezentului, care poate și trebuie să fie investită în viitor, sunt copiii”, precizează conducerea Primăriei Arad.

Foto: Arhivă

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.