Tribunalul şi Judecătoria Arad îşi deschid porţile

Tribunalul şi Judecătoria Arad îşi deschid porţile

Arădenii sunt invitaţi să participe vineri, 26 octombrie 2018, la evenimentul intitulat „Porţi deschise”, organizat de Tribunalul Arad, Judecătoria Arad şi Serviciul de Probaţiune Arad, cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile.

Aceştia sunt aşteptaţi începând cu ora 9, la sediul de pe strada B-dul General Vasile Milea, nr. 2 – 4.

„În cadrul acestui eveniment, participanţii vor avea ocazia să afle ce se ascunde în spatele uşilor sălilor de judecată şi a muncii cu legea, circuitul unui dosar, etapele procesuale până la soluţionarea unei cauze, precum şi alte aspecte privind activitatea de judecată”, a declarat judecătorul Virgiliu Flavius Bradin, purtător de cuvânt al Tribunalului Arad

De remarcat, că în baza acordului de parteneriat încheiat între Tribunalul Arad şi Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta”, începând cu ora 9, un grup de elevi din clasa a XI – a va simula un proces civil, în sala de judecată 2, situată la parter.

Evenimentul „Porţi deschise” are ca scop aprofundarea cunoştinţelor cetăţenilor despre modul de funcţionare a justiţiei  şi stabilirea unor relaţii de încredere între cei care  înfăptuiesc justiţia şi justiţiabili.

  1. Ce se ascunde in spatele usilor inchise? Mai exista campul tactic? reprimarea indezirabililor cu ajutorul protocoalelor mai functioneaza?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.