Sufrageria ne oferă o amplă gamă de posibilități atunci când alegem mobila și elementele care decorează încăperea. Cea mai mare cameră a casei trebuie să beneficieze și de cea mai mare atenție atunci când alegem mobila. De aceea, următoarele trucuri îți vor fi extrem de utile atunci când va veni momentul cumpărăturilor
Profită de soluțiile modulare
Mobilierul modular este cel alcătuit din piese mici distincte (module), care au avantajul că pot fi configurate, ordonate, așezate și adaptate la orice tip de dimensiuni și de caracteristici ale unui living. E vorba de o opțiune fantastică pentru flexibilitatea pe care ne-o dau.
Cel mai des o să le vezi în compoziții de mobile pentru tv, pentru bibliotecă, rafturi… Dar există opțiuni și pentru canapele, permițându-ne să le „înghesuim” în aproape orice colț al casei cu mai mare ușurință decât piesele mari de mobilier.
Capacitatea mobilelor modulare pentru living de recompunere este cu atât mai valoroasă dacă avem spații complexe, cu coloane sau cu pereți neregulați, fiind posibilă astfel o adaptare mult mai bună decât cea a mobilelor tradiționale. Asta fără a apela la mobilierul făcut la comandă, care ne-ar costa mult mai mult.
Cum să-ți alegi canapeaua
Canapeaua este elementul central al mobilei din living. Pe ea petrecem probabil cel mai mult timp în living. De aceea trebuie să ne gândim la aspectele sale funcționale, precum confortul sau ușurința în curățare și întreținere. Este important să îi adaptăm caracteristicile la tipul de familie și la numărul de persoane pe care le avem în casă. Nu e același lucru o casă în care locuiește un cuplu cu o pisică sau una în care locuiește o familie cu trei copii.
Estetic, trebuie să avem grijă doar să fie într-o culoare compatibilă cu restul mobilei din living, dar mai ales cu draperiile, pentru că acestea vor influența impactul vizual. Dacă nu ai un living mare, nu te gândi la canapelele în formă de L, de tip colțar, pentru că vei pierde foarte mult spațiu important în cameră.
Nu uita de mese
Într-un living ai două mese, în general. Măsuța de cafea, pe care o vei amplasa în fața canapelei, și masa pe care mănânci, alături de celelalte persoane din casă. Ideal ar fi ca ambele să fie în armonie una cu cealaltă, pentru o unitate vizuală și pentru o consecvență a designului. Lasă 60 de centimetri, minim, între măsuța de cafea și canapea, pentru a permite trecerea și pentru a nu supraîncărca zona. Ai grijă ca înălțimea măsuței să nu depășească înălțimea canapelei. Același lucru este valabil și când vine vorba de lățime.
Masa pentru cină nu trebuie să supraîncarce zona, așa că de preferat ar fi să fie o masă extensibilă, care să ocupe cât mai puțin loc atunci când nu este folosită efectiv. Dacă ai un spațiu redus, forma mesei ar trebui să fie rotundă, pentru că ajută la crearea senzației de spațiu mai amplu, dar este și mai practică. În cazul în care optezi pentru un design mai modern, mesele de forme rectangulare sunt mai potrivite din punct de vedere estetic.
Lasă un comentariu