Tu știai ce MISTERE ascunde orașul tău? Elevii unei școli arădene le-au descoperit într-un tur organizat de Arad Free Tours

Tu știai ce MISTERE ascunde orașul tău? Elevii unei școli arădene le-au descoperit într-un tur organizat de Arad Free Tours

Școala Gimnazială „Regina Maria” din Arad a organizat pe final de lună aprilie, , cu sprijinul Casei Corpului Didactic „Alexandru Gavra” și a Asociației Turism Alternativ, un program educațional pentru elevii claselor V- VII. Copiii și profesorii de la patru școli din județul Arad au avut ocazia să descopere misterele orașului de pe Mureș alături de Marta Felfoldi și Endre Pasek, ghizii Arad Free Tours.

Prima parte a proiectului a constat într-un tur ghidat al orașului, unde elevii au avut ocazia să afle lucruri noi despre clădirile istorice, dar să și viziteze anumite locuri unde nu au avut până acum acces, de exemplu Primăria sau Sinagoga Neologă. Astfel, trecând pe lângă foste clădiri adminstrative, palate sau licee cu tradiție, cei mici și-au însușit noțiuni de istorie și geografie locală, au conștientizat importanța îngrijirii obiectivelor- monument și au observat cum fiecare popor și-a lăsat amprenta, în trecut, asupra culturii orașului.

În cea de-a doua parte a proiectului, participanții au fost găzduiți de Liceul Tehnologic „Francisc Neumann”, unde s-a organizat un workshop cu tema „Arad- orașul meu”. Elevii au avut de completat, pe baza celor văzute și învățate la tur, o „hartă mută” a Aradului cu propriile lor desene. Informațiile dobândite, pe această cale, au fost valorificate în creații originale, care dovedesc din plin creativitatea și ingeniozitatea celor mici. Cu acest workshop, a fost atins scopul proiectului de a promova istoria și cultura arădeană în rândul elevilor.

Cei de la Arad Free Tours doresc să adreseze mulțumiri, pe această cale, următoarelor școli participante la proiect:

Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Arad

Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Arad

Liceul Tehnologic „Ion Creangă” Curtici

Liceul Tehnologic „Francisc Neumann” Arad

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați asociația:

– accesând pagina de Facebook a Asociației Turism Alternativ (https://www.facebook.com/turismalternativ)

– telefon: 0720629684 (Marta Felfoldi, coordonator proiect „SĂ DESCOPERIM MISTERELE ARADULUI”)

– e-mail: turismalternativ@gmail.com

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.