Turcia, o lume nouă, fascinantă. Cum a fost în una din destinațiile „pe trend” ale anului

Turcia, o lume nouă, fascinantă. Cum a fost în una din destinațiile „pe trend” ale anului

Deși inițial aveam alte planuri pentru concediul din acest an, până la urma am ales Turcia, auzind atâtea laude din partea prietenilor care și-au petrecut vacanța acolo.

Antalya este o destinație pe val de ceva ani deja, mai ales că au fost introduse curse charter inclusiv din Arad.

Recunosc, cu părere de rău, că am pornit cu anumite rețineri ca să nu-i spun chiar frică, spre Turcia, fiind prima întâlnire cu o țară musulmană care se confruntase cu probleme destul de grave în trecutul nu foarte îndepărtat. Dar am primit asigurări că-n zonele turistice, pe riviera turcească, totul este ok.

Zborul l-am avut din Timișoara deoarece așa s-a nimerit cu perioada aleasă de noi. Am ajuns în Aeroportul din Antalya, de unde ne-a preluat un autocar pentru a ne duce la destinația noastră, orașul Alanya. Majoritatea turiștilor, mai ales românii, aleg resorturile acelea enorme de 5 stele ultra all inclusive, dar pentru noi acestea nu au fost o variantă bună din cauza localizării, cele mai multe fiind în afara orașelor, iar apoi am fi depins de busuri pentru a vedea și alte locuri. Pentru noi concediul nu prea înseamnă odihnă, ci excursii, vizitat, mers pe jos, deci ideea unei săptămâni petrecute doar la piscină și la plaja unui resort nu suna tocmai ideal pentru noi.

ALANYA

După trei ore am ajuns la micuțul, dar frumosul, hotel din Alanya, tot un all inclusive, deoarece cam așa sunt toate la ei. De obicei alegem doar cu mic dejun dat fiind că umblăm mult, să nu depindem de ora prânzului, dar acum ne-am făcut programul în așa fel încât să prindem și masa.

Alanya este un oraș mare, frumos, diferit de ceea ce am văzut până acum. Uriașele resorturi luxoase de la intrarea în oraș arată precum niște palate, însă nu poți să nu observi contrastul puternic față de clădirile de locuințe din jur, care nu emană deloc aceeași bogație și lux.

Noi am stat la 3 minute de mers pe jos de superba plajă Cleopatra, una din cele mai frumoase din Turcia, mărginită de stânci. Lângă se află un parc cu palmieri, cactuși și… pisici! Aici micile feline sunt foarte respectate și le vezi peste tot, fără nici o exagerare. Pe pultul bazarelor, la intrarea în muzeu, la restaurante, pe plajă, cats everywhere!

Continuarea, pe www.anettevibes.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.