Turiști din Franța, Germania, Austria, Spania, Israel și Mexic, la Muzeul de Artă din Arad

Turiști din Franța, Germania, Austria, Spania, Israel și Mexic, la Muzeul de Artă din Arad

Expoziția de artă, de anvergură națională și internațională, Silviu Oravitzan „Lumină și jertfă” mai poate fi vizitată, la Muzeul de Artă Arad, până în 29 iulie.

„Arădeni, mulți vizitatori din Timișoara, turiști din țară și străinătate (Franța, Germania, Austria, Spania, Israel, Mexic) au interpretat simbolurile artei lui Oravitzan juxtapuse, de astă dată, în relația Lumină – jertfă/sacrificiu. Cu prilejul expoziției, Complexul Muzeal Arad, cu suportul financiar al Consiliului Județean Arad, a editat un album de artă realizat în condiții grafice deosebite”, afirmă dr. Adriana Pantazi, curatorul expoziției, istoric (Complexul Muzeal Arad).

Silviu Oravitzan, nume de referință pentru arta românească, dezvoltă un concept unitar, centrat asupra simbolisticii creștine: Cruce, Centru, Lumină. De mai bine de treizeci de ani, aceste teme majore ale creației sale sunt interpretate prin mijlocirea diferitelor medii de expresie (desen, pictură, sculptură), fiind prezentate publicului în spații laice (Palais des Arts – Marsilia, The National Museum of Catholic Art and History – New-York, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul de Artă Timișoara, Espace Saint-Exupery – Paris, Institutul Cultural Român – Viena, Muzeul Național Brukenthal, Palatul Palffy – Viena, Muzeul Țăranului Român, Palatul Mogoșoaia, Muzeul Național al Banatului) și sacre (sculptură în lemn la reședința din Mănăstirea Nicula a Mitropolitului Bartolomeu al Clujului, iconostasul din biserica Schimbarea la Față din Cluj-Napoca).

Expoziția a fost vizitată de peste 1.000 iubitori de artă din Arad și Timișoara, dar și turiști din Franța, Germania, Austria, Spania, Israel, Mexic.

Muzeul de Artă Arad (str. Gheorghe Popa de Teiuș 2-4)

Orar: Marți-Duminică: 09.00-17.00

Fotografii: Nelu Scripciuc (Complexul Muzeal Arad)

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.