Turiști RĂNIȚI în urma unui ATAC TERORIST la un HOTEL din Egipt (FOTO)

Turiști RĂNIȚI în urma unui ATAC TERORIST la un HOTEL din Egipt (FOTO)

Trei bărbaţi înarmaţi au deschis focul, vineri, asupra hotelului Bella Vista din staţiunea de la Marea Roșie, Hurghada (Egipt), rănind cel puțin trei turiști.

Turiştii răniţi sunt de origine austriacă și suedeză şi au fost transportaţi la spital. Interesant este că surse din guvernul egiptean au declarat că turiștii au fost înjunghiați, nu împușcați.

Cei trei atacatori au venit pe mare în staţiunea Hurghada pentru a comite atentatul. Atacatorii au fluturat steagul negru al Statului Islamic, după incident.

Al Jazeera notează că unul dintre atacatori purta o veste cu explozibil. Televiziunea de stat a declarat că poliția a evitat un atac terorist mult mai mare.

„Toţi atacatorii au fost împuşcaţi mortal; unul avea o vestă explozivă, care a fost dezamorsată”, a declarat un oficial din cadrul Ministeruilui egiptean de Interne.

hotel egipt
Atacatorii, militanţi jihadiști, ar fi răspuns unui apel lansat de liderul grupului, Abu Bakr al-Baghdadi, pentru a viza evreii de pretutindeni.

Filiala egipteană a organizaţiei teroriste, Provincia Sinai, a revendicat joi un atac care a vizat un autocar cu turişti israelieni, în Cairo. De asemenea, grupul terorist a asumat doborârea unui avion de pasageri rus, în nordul Egiptului, în 2015, incident soldat cu 224 de morţi.

Sursa: telegraph.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.