Profesorul Dorin Herlo de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei a UAV este coordonator pe România.
Universitatea Aurel Vlaicu (UAV) este coordonatoarea naţională a proiectului „Consumer Classroom” încă din 2011, un proiect destinat educaţiei consumatorului, finanţat de Comisia Europeană, prin Agenția Executivă pentru Consumatori, Sănătate, Agricultură și Alimente (CHAFEA), care se adresează în principal profesorilor care predau elevilor între 12 şi 18 ani pe care-i invită într-o largă comunitate educaţională. Iniţial ideea educaţiei consumatorului s-a concretizat în proiectul „Dolceta” care s-a transformat într-o platformă interactivă „Consumer Classroom” care oferă nu mai puţin de 964 resurse de predare în 11 domenii majore, 1976 lecţii create în cele 24 de limbi oficiale ale UE etc. „Este un proiect ambiţios coordonat la nivel naţional de colegul nostru Dorin Herlo. Nu pot decât să îl felicit pentru munca sa şi pentru rezultatele obţinute în acest demers educaţional care contribuie la creşterea vizibilităţii universităţii noastre în Europa”, a precizat Ramona Lile, rectorul UAV Arad.
Întâlnire la Paris
La 5 ani de la lansarea platformei, în zilele de 7 şi 8 aprilie a.c. s-a desfăşurat o întâlnire de lucru la Paris cu membrii consorţiului proiectului şi cu toţi coordonatorii naţionali, câte unul din fiecare Stat Membru al UE (28). Din partea României a fost prezent prof. univ. dr. Dorin Herlo – Coordonator Naţional pentru România (National Team Leader) – profesor la UAV.
Întâlnirea de lucru a constat într-o prezentare a activităţilor din cadrul proiectului, o exemplificare a celor mai de succes iniţiative, precum şi analizarea unei strategii pentru perioada 2016-2019.
„S-a muncit mult în toată această perioadă şi echipa din România a fost felicitată pentru rezultatele obţinute. Sperăm ca şi în perioada următoare să obţinem aceleaşi rezultate şi să reuşim să cooptăm cât mai multe cadre didactice care să beneficieze de oferta platformei. Adresez şi pe această cale invitaţia de a accesa această paltformă, de a folosi toate conţinuturile educaţionale puse la dispoziţie acolo”, a declarat Dorin Herlo, coordonatorul naţional al proiectului.
Pentru perioada care va urma se intenţionează creşterea anuală cu 12.500 a numărului de vizitatori, dezvoltarea unor noi resurse educaţionale care să cuprindă şi profesorii de la clasele primare precum şi dezvoltarea unei surori a platformei Consumer Classroom denumită „Consumer Champion”. Deasemenea va continua „Competiţia Interşcolară Europeană Anuală CC”, o competiţie care a fost câştigată în 2015 de o echipă Româno-Croată – premiată cu o excursie de 10 zile la Bruxelles.
Lasă un comentariu