UAV implicată în evenimentul global „Săptămâna conștientizării creierului”

UAV implicată în evenimentul global „Săptămâna conștientizării creierului”

Conferința Națională Multidisciplinară „Creier, neuroștiințe și societate”, un eveniment global care implică mediul academic, cercetători, medici aduce, în această săptămână, în atenția publicului larg una din cele mai dezbătute subiecte: creierul uman.

O săptămână în care Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad alături de mari universități din întreaga lume organizează o serie de acțiuni care să conștientizeze tinerii și pe cei mai puțin tineri despre unul din cele mai fascinante organe din corpul uman.

În Complexul M a avut loc, marți, cea de a doua acțiune a „Săptămânii creierului”: Conferința Națională Multidisciplinară „Creier, neuroștiințe și societate”, avându-i ca invitați pe: Ion Craiovan- membru al Academiei Europei (Academia Europaea) și Ambasador emerit al spiritualității românești; Henrietta Șerban- cercetător științific, dr. habilitat, la Institutul de Filosofie și Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru” al Academiei Române și la Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române;  Bogdan Danciu- CS II la Institutul de Filosofie şi Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru” al Academiei Române, Universitatea Spiru Haret Bucureşti, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Eucaţiei; prof.univ.dr Valeriu Beiu -Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad .

Deschiderea a avut loc în prezenta primarului Aradului, Călin Bibarț, a rectorului UAV, Ramona Lile, a prorectorului UAV, Teodor Cilan, a decanului Facultății de Științe Umaniste și Sociale, Alina Pădurean, a decanului Facultății de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială, Alina Roman, a decanului Facultății de Științe Economice, Grigorie Sanda și a directorului de proiect, Maria Sinaci.

„Un eveniment important pentru universitatea noastră care aduce laolaltă studenți, elevi, specialiști, profesori ce oferă oportunitatea unor dezbateri multidisciplinare pe un subiect care, în ultima perioadă, a stârnit un foarte mare interes atât din partea mediului academic cât și din partea publicului larg. Mă bucur că asemenea proiecte se întâmplă la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad și felicit organizatorii pentru munca lor”, a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

Parteneri în proiect: Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” din Arad; Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”; Liceul Tehnologic „Francisc Neuman”.

Sursa foto: UAV Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.