UDMR ia atitudine faţă de alianţa UNPR cu PRM şi spune PAS în cazul susţinerii lui Victor Ponta

UDMR ia atitudine faţă de alianţa UNPR cu PRM şi spune PAS în cazul susţinerii lui Victor Ponta

Disperarea cu care aliaţii PSD au luat în barca prezidenţiabilui de stânga partidul lui Corneliu Vadim Tudor l-ar putea costa în turul al doilea pe Victor Ponta. Alianţa dintre UNPR şi PRM i-a făcut pe liderii UDMR să nu mai dirijeze voturile maghiarilor spre Victor Ponta în turul al doilea, deşi Uniunea se află la guvernare şi are şi un post de vicepremier.

Consiliul Permanent al UDMR a hotărât joi să lase la latitudinea fiecărui maghiar din România cu cine votează la alegerile din 16 noiembrie.

„Decizia voastră, a electoratului maghiar, este foarte îngreunată de o altă întâmplare, de revenirea în ecuaţia politică a lui Corneliu Vadim Tudor și sprijinul lui Vadim şi, mai ales, crearea unui protocol, o colaborare, cu un partid din arcul guvernamental a fost un gest neaşteptat și neînțeles. Noi credem că nu putem să fim alături de Vadim nici măcar pentru o oră, nici măcar pentru zece zile, nu înțelegem de ce a fost scos din cordonul sanitar acest politician. Vadim reprezintă, în percepţia noastră, toate principiile împotriva cărora noi am luptat în ultimii 25 de ani – naţionalismul extremist, intoleranţa şi ura faţă de maghiari. Nu putem asuma nici măcar pentru această scurtă perioadă să fim pe aceeași parte cu Corneliu Vadim Tudor. Și repet, acest protocol nu a fost semnat cu PSD. Ceea ce noi am adoptat astăzi, cu marea majoritate, a existat o singură abținere, nici un vot împotrivă, recomandă alegătorilor noștri să voteze conform propriilor convingeri, avem un electorat maghiar și știe să voteze ca interesele comunității maghiare să nu fie lezate”, a declarat liderul UDMR Kelemen Hunor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.