UDMR, într-o situaţie DELICATĂ, alături de PRM şi Corneliu Vadim Tudor!

UDMR, într-o situaţie DELICATĂ, alături de PRM şi Corneliu Vadim Tudor!

Bătălia pentru cea mai importantă funcţie în stat ar putea aduce PRM şi UDMR la aceeaşi masă, a lui Victor Ponta, dacă Uniunea va lua joi decizia de a-l sprijini pe candidatul PSD.

Cum s-a ajuns aici? Simplu: PRM a semnat un protocol cu UNPR, aliat al PSD. „Uniunea Natională pentru Progresul României a încheiat marţi, 4 noiembrie 2014, un Protocol de colaborare cu Partidul România Mare (PRM) privind susţinerea candidaturii domnului Victor Ponta în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale din data de 16 noiembrie 2014″, se arată într-un comunicat UNPR”, se arată într-un comunicat de presă al UNPR.

Ungarii, NEMULŢUMIŢI!
Graba cu care PRM şi Vadim Tudor au fost luaţi în barca lui Ponta a stârnit nemulţumirea UDMR. „E o decizie luată nu de domnul Ponta, ci de aliații domnului Ponta. E o decizie care nu știu cum va fi privită în comunitatea maghiară. E regretabil că PRM a fost scos din cordonul sanitar în care fusese lăsat. UDMR va lua o decizie joi, nu știu care va fi aceea și nici nu îmi permit să speculez”, a declarat unul dintre liderii UDMR, Eckstein Kovacs Peter.

De remarcat că, între timp, Călin Popescu Tăriceanu şi Teodor Meleşcanu şi-au anunţat, la rândul lor susţinerea, pentru Victor Ponta.

Tăriceanu vrea REFACEREA USL
Preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că au existat discuţii în cadrul structurilor de conducere a partidului pe marginea refacerii USL, după alegerile din 16 noiembrie.

„Obiectivul principal pe care-l avem în momentul de faţă este câştigarea alegerilor, prin eliminarea oricărei posibilităţi ca regimul Băsescu să se reproducă sub o formă sau alta, mă refer aici la domnul Iohannis. Le-am cerut colegilor mei să-mi dea un mandat în acest sens, pe care mi l-au acordat, şi, în acelaşi timp, le-am cerut să se mobilizeze cu toate forţele pentru că bătălia continuă, cu toate că Ponta are un avans important”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

„Acest mandat este pentru a ne mobiliza şi a-i da posibilitatea celui care reprezintă alternativa la regimul Băsescu să învingă”, a adăugat liderul PLR.

Meleşcanu: „Îl susţin pe candidatul Victor Ponta”
Teodor Meleşcanu şi-a anunţat, într-un comunicat de presă, susţinerea pentru Victor Ponta în turul al doilea al prezidenţialelor, subliniind că un factor esenţial în adoptarea acestei decizii a fost convingerea fermă că împreună vor aplica o politică în favoarea securităţii României şi a unei dezvoltări economice durabile.

„În urma evaluărilor contextului politic intern premergător turului doi al alegerilor prezidenţiale 2014 şi a unei serii de discuţii pe care le-am purtat cu premierul, doresc să aduc la cunoştinţa opiniei publice faptul că în turul al II-lea al alegerilor îl susţin pe candidatul Victor Ponta. Totodată recomand electoratului care mi-a acordat încrederea în primul tur să susţina candidatura domnului Victor Ponta”, a precizat Meleşcanu în comunicat.

  1. Delicata?! Poate penibila! Atat valoreaza ungurii pt UDMR

    Raspunde
  2. penibil de delicata :))))

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.