ULAL Arad: ADI SIGD Arad, o asociație „fără activitate, fără rezultate”, cu zeci de angajați plătiți din bugetul local

ULAL Arad: ADI SIGD Arad, o asociație „fără activitate, fără rezultate”, cu zeci de angajați plătiți din bugetul local

Uniunea Locală a Asociațiilor Locative (ULAL) Arad arată cu degetul spre ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Arad în ceea ce privește problemele legate de colectarea gunoiului menajer în municipiul Arad.

Referitor la rampele de gunoi improprii, ULAL Arad readuce aminte că „responsabil cu dezvoltarea și armonizarea acestor spații este ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Arad, care a încasat fonduri de la Uniunea Europeană pentru a implementa un sistem integrat de colectare selectivă a deșeurilor eficient, modern”.

„ADI SIGD Arad are zeci de angajați plătiți din bugetul local cu rolul de a respecta regulamentele, de a dezvolta serviciile și sistemele de gestionare a deșeurilor. În practică, vreme de 3 ani de zile, nu s-au implementat nici un fel de soluții eficiente, moderne, nu s-au creat rampe adecvate de colectare a deșeurilor, dar se plătesc indemnizații pentru ca această asociație să existe fără activitate, fără rezultate”, a declarat Dorina Lupșe, președintele ULAL Arad.

Potrivit acesteia, „majorarea tarifului serviciului de salubrizare a localităților reprezintă o mare nemulțumire a locuitorilor din Arad, în contextul în care zonele de colectare a deșeurilor sunt neamenajate, infecte, insalubre, neîntreținute, pericole de focare de infecție. Conform contractului, asociațiile de proprietari pot solicita oricând despăgubiri pentru servicii neefectuate, dar plătite către operator”.

Dorina Lupșe atrage atenția că „nemulțumirile și reclamațiile nu se vor opri până când activitatea ADI SIGD Arad se va face cu adevărat notabilă, iar modernizarea spațiilor destinate deșeurilor nu vor arăta ca niște grămezi de gunoi părăsite. Până în acest moment, cu sau fără această asociație plătită din bugetul local nu există absolut nici o diferență și nici o îmbunătățire a calității vieții arădenilor”.

În final, președintele ULAL Arad a conchis: „Sunt necesare schimbări radicale în ceea ce privește amenajarea acestor spații destinate colectării selective a deșeurilor. Una dintre ele ar fi permiterea accesului la aceste spații strict la asociațiilor de  proprietari din zona respectivă. Pentru a fi într-adevăr în măsură să crească tarifele, operatorul și mai ales ADI SIGD Arad, care este direct responsabil cu amenajarea modernă acestor spații, trebuie să pună în practică soluții reale, și nu să prezinte planuri și proiecte pe hârtie”.

  1. D-mna LUPȘE,Dați-i cu nume,ȚOLEA,SaTAN SIMONA,nulități,CĂPUȘE,la Banul Urbei,cumpărători de diplome.Care nu au reușit nimic în Privat,NULITĂȚI. Noi cei Tineri de la USR,vă vom arăta,cum fata lui CAP MARE,proprietară pe B-dul REVOLUȚIEI 25,are buruieni de 3 M,în fața garajului ILEGAL.Este consilier Jud și DIRECTOR la ADI DEȘEURI..UN ZERO OM!!!!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.