ULAL Arad: Anunț IMPORTANT pentru asociațiile de proprietari

ULAL Arad: Anunț IMPORTANT pentru asociațiile de proprietari

Uniunea Locală a Asociațiilor Locative (ULAL) Arad informează comitetele executive și pe președinții asociațiilor de proprietari care au angajați cu contracte de muncă în legatură cu faptul că odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Legii nr. 263/2019 „a fost abrogată  suprataxarea contractelor cu normă parţială”.

„Este o modificare  bine venită. Măsura aplicarii  suprataxării contractelor de muncă cu timp parțial de muncă, indiferent dacă remunerațiaera sub nivelul salariului minim, a determinat mulți angajatorii să renunțe la contractele de muncă. Asociațiile de proprietari, fiind organizații non profit, prin specificul activitaților pentru care s-au înființat, au fost cele mai afectate. Multe asociații au fost nevoite să renunțe la angajați și să angajeze firme care prestau anumite servicii. Aceasta masură a fost contestată de ULAL Arad și Liga Habitat încă din faza de proiect, la vremea respectivă informând guvernul de atunci în legătură cu impactul negativ al acestei modificări a Codului Fiscal”, a declarat Dorina Lupșe, președintele ULAL Arad.

Abrogarea suprataxării contractelor part-time se va aplica începând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2020, potrivit actului normativ publicat în Monitorul Oficial, spune Dorina Lupșe.

Aceasta mai menționează că „tot de la 1 ianuarie 2020, prin decizia Guvernului nr. 935/2019, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la suma de 2.230 lei lunar, fără a include sporuri şi alte adaosuri”.

Astfel că „în conformitate cu art. 4 alin. (3) din H.G. nr. 905/2017 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor, modificarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată se transmite în registrul general de evidenţă a salariaţilor – REGES/REVISAL în termen de 20 de zile lucrătoare de la data producerii modificării, respectiv de la data de 1 ianuarie 2020”.

Modificările normei de muncă cât și majorarile salariale se vor face prin act adițional la contractul de muncă.

ULAL Arad a anunțat că va acorda tot suportul necesar asociațiilor de proprietarii pentru aplicarea acestor prevederi.

Mai multe informații se pot obține la sediul ULAL de pe str. George Coșbuc, nr. 33, sau la telefon: 0257/285053.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.