ULAL Arad cere RETRAGEREA proiectului de lege privind asociaţiile de proprietari. Trebuie elaborat ALT PROIECT, care să ţină cont de realităţile actuale

ULAL Arad cere RETRAGEREA proiectului de lege privind asociaţiile de proprietari. Trebuie elaborat ALT PROIECT, care să ţină cont de realităţile actuale

Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad reiterează faptul că proiectul de lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari trebuie retras, după ce reprezentanţii uniunii au fost invitaţi să facă parte din grupul de lucru destinat elaborării legii respective.

„Este pentru prima dată când în elaborarea legii au fost consultaţi şi beneficiarii acesteia, care prin profesionalismul lor au contribuit la analizarea proiectului articol cu articol şi au intervenit cu modificări şi propuneri şi chiar cu eliminarea unor articole. Grupul de lucru îşi va continua lucrările până la analiza întregului proiect, urmând ca toate modificările şi propunerile să fie validate de juriştii din cadrul Ministerului Dezvoltării după care proiectul va ajunge în parlament”, a precizat Dorina Lupşe, preşedintele ULAL Arad.

De ce sunt necesare toate aceste modificări? „În opinia noastră acest proiect de lege a fost făcut pe scheletul Legii 230/2007. Trebuie retras şi   elaborat un alt proiect privind legislaţia locativă care să ţină cont de realităţile actuale. Majoritatea construcţiilor de locuit din România au fost ridicate în perioada 1950 – 1990 iar anii şi-au lăsat amprenta atât asupra structurii clădirilor cât şi a reţelelor de utilităţi care deservesc aceste imobile”, a subliniat Dorina Lupşe.

Reprezentanţii ULAL Arad arată că ultimii 25 de ani, foarte permisivi din punct de vedere legislativ, au creat haos atât la nivel instituţional cât şi în ceea ce priveşte construcţiile cu destinaţie de locuinţe, la capitolul reparaţie şi întreţinere. „În tot acest timp s-a creat o degradare continuă a situaţiei financiare şi a nivelului de trai a majorităţii persoanelor care locuiesc în condominii, aceasta reprezentând rezultatul unor legi interpretabile, neaplicabile şi nesancţionabile. Noi ne dorim o lege suplă care să asigure un trai decent şi civilizat în condominii ţinând cont de normele europene şi totodată de integritatea şi siguranţa clădirilor de locuit şi instalaţiilor ce le deservesc. Susţinem, în analiza proiectului, faptul că trebuie să pornim de la conceptul de proprietar într-o clădire de tip condominiu, care prin drepturile şi obligaţiile ce-i revin contribuie la folosirea şi menţinerea proprietăţii conform destinaţiei pentru care a fost construită”, a mai spus preşedintele ULAL Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.