ULAL Arad: Cum afectează noile reglementări fiscale asociațiile de proprietari

ULAL Arad: Cum afectează noile reglementări fiscale asociațiile de proprietari

Noile reglementări fiscale au un impact imediat asupra modului în care asociațiile de proprietari își desfasoară activitatea.

În urma recentelor modificări legislative, intrate în vigoare în termen de 15 zile de la publicarea lor în Monitorul Oficial, privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung, asociațiile de proprietari sunt nevoite să se conformeze unor noi reguli ce vizează limitarea plăților în numerar și interzicerea creditărilor la asociatii.

Aceste schimbări radicale au un impact imediat asupra modului în care asociațiile de proprietari își desfasoară activitatea.

Limitarea plăților în numerar între persoane juridice

Una dintre modificările semnificative este limitarea plăților în numerar între persoane juridice. Conform noilor reguli, plățile în numerar între ele nu pot depăși suma de 1.000 de lei și anume, o factură de  la un furnizor de 1.500 lei, poate fi plătită 1.000 lei în numerar, iar diferența de sumă, indiferent când se achită, se achită doar prin bancă. De asemenea, avem un  plafon maxim de 2.000 de lei pe zi pentru toate operațiunile în relația cu persoane juridice/PFA. Această schimbare poate afecta modul în care asociațiile de proprietari gestionează plățile către furnizori.

Interzicerea creditărilor și restituirilor de creditare în numerar

O altă modificare importantă se referă la interzicerea creditărilor și restituirilor de creditare în  numerar. Orice operațiune de creditare a asociațiilor se va face exclusiv prin contul bancar.

„Noile reglementări legislative aduc schimbări semnificative în modul în care asociațiile de proprietari își gestionează partea financiară. Limitarea plăților în numerar între persoane juridice, interzicerea creditărilor de societate și restituirilor de creditare în numerar, sunt doar câteva dintre măsurile impuse de legislația recentă. Aceste modificări cer asociațiilor de proprietari să fie mai atente și să își adapteze procedurile financiare în consecință”, precizează Anca Herbei, președinta ULAL Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.