ULAL Arad DĂ DE PĂMÂNT cu proiectul de buget al municipiului pentru anul în curs şi dă EXEMPLU bugetul de la Oradea

ULAL Arad DĂ DE PĂMÂNT cu proiectul de buget al municipiului pentru anul în curs şi dă EXEMPLU bugetul de la Oradea

Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad atrage atenţia că proiectul de buget al Municipiului Arad pentru anul în curs „acoperă în mare parte cheltuielile pentru funcționarea, întreținerea, achitarea de cotizații și rambursări de credite accesate de CLM  Arad”.

Este şi motivul pentru care la dezbaterea proiectului, care a avut loc zilele trecute, ULAL Arad a avut obiecţii şi a formulat propuneri.

Propunerile ULAL Arad la proiectul de buget al Municipiului Arad pentru anul 2020, la dezbaterea publică din 20.01.2020

Domnilor Consilieri

ULAL Arad a luat act despre proiectul de Buget al Municipiului Arad pentru anul 2020 și formulează propuneri în scopul unei mai bune repartizări a sumelor propuse a fi utilizate.

Proiecția bugetului pentru anul 2020 este una de la care arădenii nu pot avea mari așteptări, un proiect de buget care nu arată că municipiul Arad este într-un proces de dezvoltare. Proiectul de buget acoperă în mare parte cheltuielile pentru funcționarea, întreținerea, achitarea de cotizații și rambursări de credite accesate de CLM  Arad.

 Uniunea Locală a Asociațiilor Locative Arad face următoarele propuneri:

1) Alocarea din bugetul local a sumelor necesare pentru achiziționarea de contoare inteligente cu citire la distanță pentru apa rece, pentru toate condominiile care au branșamentele de apă și canalizare pe domeniulul public. Achiziționarea de contoare cu citirea temperaturii agentului termic pentru condominiile care au mai rămas în sistemul centralizat de încălzire. Sumele necesare pot fi alocate din excedentul bugetar și prin transfer de la capitolul culte religioase, sume alocate spectacolelor în aer liber, recreere etc.

2) Propunem de asemenea ca pe viitor în redactarea proiectului de buget să fie trecute sumele în totalitate în cifre și nu în litere, pentru o mai mare transparență cu privire la sumele cuprinse în proiectele de buget, astfel ca cetațenii să le poată indentifica cu ușurință. Puteți lua ca exemplu proiectul redactat de colegii dumneavoastră de la Primăria Oradea.

Dorina Lupşe – Preşedinte ULAL ARAD

Acestea fiind spuse, mai rămâne doar de văzut dacă administraţia Aradului va ţine cont de propunerile ULAL Arad.

Foto 2: Calin Vurdea

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.