ULAL Arad, la „Ziua Porților Deschise CET Oradea 2019”

ULAL Arad, la „Ziua Porților Deschise CET Oradea 2019”

Termoficare Oradea S.A., operatorul unic al celei mai moderne centrale de congenerare de înaltă eficiență din România și din Europa de Est, a găzduit și în acest an Conferința „Ziua Porților Deschise CET Oradea 2019”, între 17-18 octombrie 2019, dedicată sistemului de alimentare centralizată cu energie termică (SACET) din România.

La acest eveniment au participat reprezentanții SACET-urilor din peste 12 orașe din țară, inclusiv CET S.A. Arad, precum și reprezentanții consumatorilor, printre care și ULAL Arad și  FALCluj.

Prima parte a conferinței a constat în vizitarea unor ansambluri rezidențiale noi din municipiul Oradea, în care toate blocurile sunt conectate inteligent la SACET, în cadrul conceptului Smart Home, prin care locatarul poate controla de la distanță temperatura ambientală din fiecare încăpere.

Directorul, Dan Crețu, a oferit și un tur ghidat al noii centrale de energie electrică și termică.

A doua parte a conferinței a oferit multe informații de actualitate în domeniul energiei termice pentru încălzire și apă caldă de consum.

Viceprimarul municipiului Oradea, domnul Mircea Mălan, a punctat progresul proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028, în scopul conformării la legislația de mediu și a creșterii eficienței energetice”, care continuă cu Etapa a III-a de modernizarea sistemului de transport și distribuție a energiei termice.

Totodată, dl. viceprimar a subliniat două hotărâri adoptate cu scopul de a asigura dezvoltarea SACET-ului și reducerea poluării:

  1. obligativitatea condominiilor nou construite de branșare la SACET
  2. impozitarea caselor care au la dispoziție rețeaua termică, dar folosesc altă sursă.

În timp ce la Oradea crește numarul apartamentelor racordate  la SACET , la Arad continuă deconectărilor din sistemul de termoficare.

Președinte ULAL  Arad,
Dorina Lupșe

 

 

 

 

  1. […] Lupşe a participat, recent, la Oradea, la „Ziua Porților Deschise CET Oradea 2019”. La eveniment au luat parte reprezentanţi ai sistemelor de de alimentare centralizată cu […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.