PROTOCOL între ULAL şi Direcţia Judeţeană de Evidentă a Persoanelor Arad

PROTOCOL între ULAL şi Direcţia Judeţeană de Evidentă a Persoanelor Arad

Asociaţiile de proprietari se confruntă cu o fluctuaţie de persoane în imobile, afirmă reprezentanţii Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad.

Din acest motiv, ULAL şi Direcţia Judeţeană de Evidentă a Persoanelor Arad au semnat un protocol de colaborare în vederea realizării sarcinilor comune pe linie de evidentă a persoanelor.

„Protocolul de colaborare vine în sprijinul asociaţiilor de proprietari prin identificarea soluţiilor de punere în legalitate pe linie de evidenţă a persoanelor pentru cazurile depistate prin responsabilii cărţilor de imobil. Este vorba de prevenirea situaţiilor de cazare a persoanelor fără a fi înscrise în cartea de imobil conform H.G. 1375/04.10.2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare unitară a dispoziţiilor legale privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa, şi actele de identitate ale cetăţenilor romani, precum şi instruirea şi îndrumarea responsabililor cu cartea de imobil în vederea întocmirii şi actualizării acestora”, a declarat Dorina Lupşe, preşedintele ULAL Arad, care susţine că în ultimul timp asociaţiile de proprietari se confruntă cu o fluctuaţie de persoane în imobile.

Potrivit H.G. 1588/2007 privind Normele de aplicare a Legii 230/2007 de înfiinţare, organizare şi funcţionare a asociaţiilor de proprietari, persoanele care locuiesc minim 15 zile trebuie să fie înscrise în cartea de imobil şi să participe la plata cheltuielilor comune.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.