Uleiul de nucă de cocos – întrebuințări diverse

Uleiul de nucă de cocos – întrebuințări diverse

Foarte mediatizat în ultimii ani, uleiul de cocos a devenit o prezență obișnuită în locuințele noastre. Cel mai adesea îl folosim în bucătărie, la gătit, sau ca tratament pentru păr ori ten, însă este foarte bine de știut că întrebuințările sale sunt mult mai multe.

În continuare ne vom concentra pe utilizarea acestui ingredient prețios în activitățile noastre zilnice, astfel încât să profităm la maximum de efectele sale extraordinare, dar totodată vom aminti despre uleiul de cocos, beneficii și proprietăți.

Mai întâi însă trebuie să precizăm faptul că, dintre toate uleiurile vegetale, acesta are cea mai mare concentrație de acizi grași, mai exact 90%, care, contrar cu ceea ce credem, sunt benefici pentru sănătate. Cu toate acestea, conține cu 10% mai puține calorii comparativ cu alte grăsimi vegetale. De asemenea, este foarte bogat în antioxidanți naturali, polifenoli, vitaminele A, C, D, K, fier și calciu.

Așadar, vorbim despre un superaliment, plin de nutrienți prețioși, necesari organismului nostru.

Cum și unde folosim uleiul de nucă de cocos?

Pentru a ne bucura cât mai mult de proprietățile uleiului de nucă de cocos, putem include acest ingredient în prepararea mâncărurilor, în realizarea produselor destinate îngrijirii corpului, dar și în activitățile din gospodărie. Să le luăm pe rând:

  1. În bucătărie

Una dintre proprietățile produsului este aceea că rezistă la temperaturi ridicate, fără a-și schimba compoziția, ceea ce înseamnă că îl putem folosi cu cea mai mare încredere la gătit.

De asemenea, acest superaliment: poate înlocui untul și uleiul procesat; poate fi pus în salate, ceai sau lapte, pentru o aromă deosebită; poate fi consumat pe post de energizant (1-2 lingurițe pe zi sunt suficiente) în locul nocivelor energizante sintetice; poate fi adăugat în smoothie-uri sau shake-uri; poate fi utilizat ca ingredient în rețete delicioase și sănătoase (batoane nutritive, unt de alune etc.).

  1. Ca produs cosmetic

Despre beneficiile acestui superaliment pentru piele, ten și păr am auzit majoritatea dintre noi. Știm că, dacă îl aplicăm pe față, vom avea un ten mai ferm, mai luminos și mai tânăr. De asemenea, cunoaștem faptul că măștile pentru păr care conțin acest ingredient oferă podoabei capilare strălucire și un aspect mai sănătos.

Ceea ce s-ar putea să nu fi aflat este că putem folosi acest ulei și pe post de:

  • demachiant natural;
  • loțiune de corp;
  • tratament anti-celulită;
  • tratament anti-acneic;
  • tratament pentru călcâiele crăpate;
  • pastă de dinți naturală;
  • soluție pentru bărbierit.
  1. În gospodărie

Uleiul de cocos are și alte utilități surprinzătoare. De exemplu, îl putem întrebuința pentru curățarea mobilei, prin realizarea unei soluții dintr-o pătrime de cană de ulei de cocos topit, 2 lingurițe de suc de lămâie și 4 linguri de oțet de mere. Și obiectele din piele pot fi curățate și întreținute cu ajutorul acestui tip de ulei.

Tot ce trebuie să facem este să îl aplicăm pe suprafețele din piele, să îl lăsăm să acționeze câteva minute și apoi să îl ștergem cu o cârpă. O pastă din acest ulei și bicarbonat de sodiu este foarte utilă pentru curățarea căzii și a dușului. Tot acesta elimină rugina de pe obiectele metalice din casă și înlocuiește cu succes tradiționala cremă de pantofi.

La Republica BIO găsim ulei de cocos ecologic

Fie că folosim uleiul de nucă de cocos la gătit, ca produs cosmetic sau în diferite alte activități din gospodărie, este extrem de important ca acest produs să fie certificat ecologic. De ce? Pentru că astfel avem siguranța că a fost controlat și testat cu atenție și că ceea ce am cumpărat este de cea mai bună calitate.

Din magazinul online al celor de la Republica BIO putem cumpăra acest superaliment la un preț avantajos, care răspunde celor mai exigente cerințe și care ne oferă toate beneficiile confirmate de sutele de studii efectuate pe acest tip de ulei.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.