Ultima escapadă a Prințului Charles în România: Ce a făcut moștenitorul tronului britanic?

Ultima escapadă a Prințului Charles în România: Ce a făcut moștenitorul tronului britanic?

Prințul Charles vizitează cu regularitate România din anul 1998. Ba mai mult, el deține aici câteva proprietăți printre care un conac vechi de 200 de ani și o casă de oaspeți în Transilvania.

În Valea Zălanului, unde conacul lui Charles poate fi închiriat, sătenii l-au primit pe prinț cu mâncăruri tradiționale în cadrul unei ceremonii organizate într-o livadă mare de mere, iar femeile și copiii i-au cântat cântece populare și i-au oferit o cutie de jucării pentru nepotul său, prințul George.

Tot aici prințul Charles a învățat câteva mișcări „funky” ale unui dans popular local, în penultima zi a unei vacanțe de cinci zile în România, scrie presa internațională.

Moștenitorul tronului britanic a asistat la un dans popular al grupului folcloric maghiar Heveder, iar localnicii l-au învățat pe Charles mișcările dansului.

Prințul consideră păstrarea dansurilor și altor tradiții populare din Transilvania o modalitate de a atrage turiștii și de a aduce mai multă bogăție în regiune.

„Dacă tradițiile sunt păstrate, ele vor aduce beneficii financiare uriașe pentru națiunea dumneavoastră”, a declarat Charles într-un discurs ținut în fața studenților români, cu ocazia acordării titlului de Doctor Honoris Causa al Universității București.

În vârstă de 65 de ani, prințul este oricând dispus să danseze. De altfel, Charles a dansat aproape pe orice ritm, de la breakdance alături de adolescenți la un dans saudit al săbiilor.

Foto: express.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.