Ultimele zile de înscrieri la maratonul, semimaratonul și crosul Aradului 2016

Ultimele zile de înscrieri la maratonul, semimaratonul și crosul Aradului 2016

Se mai pot face înscrieri online la maratonul, semimaratonul și crosul Aradului până în data de 20 mai 2016. Evenimentul este organizat de către Clubul Sportiv Experiența Multisport, Primăria Municipiului Arad, Consiliul Judeţean Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad și Centrul Cultural Județean Arad.

Scopul evenimentului inițiat de către Sorin-Victor Roman este promovarea unei educaţii pentru sănătate, iar înscrierile se pot face pe www.maratonarad.ro.

Până în acest moment au ales competiția peste 1 700 de persoane din România, Serbia, Slovacia, Austria, Italia, Ungaria, Franța, Grecia, Spania, Egipt, Canada și Marea Britanie.

Echipa in alergare

Noutățile ediției 2016 sunt următoarele:

– Medaliile pentru ultramaraton/semimaraton/maraton/maraton ştafetă: Participanţii pot alege, la înscriere, între trei tipuri de medalii: una având gravată Cetatea Aradului (lansată în 2014), a doua reprezentând Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare (lansată în 2015) şi a treia reprezentând o mănăstire din județul Arad (se va lansa în 2016). Acest eveniment este singura cursă de profil în care participanții își pot alege medaliile;

– Apare o nouă cursa de ultramaraton –  52,75 km este distanța propusă temerarilor antrenați;

– Premierea se va face la general feminin și general masculin (locurile 1-3) pentru cros 6 km/semimaraton/maraton/maraton ştafetă. Premii simbolice se vor acorda tuturor participanților care încheie cursele de maraton și ultramaraton.

Incurajari

Participanții au de ales între șase probe:

  • cros 1 km – este cea mai accesibilă cursă, este necompetițională, poate fi ușor de parcurs chiar și în plimbare. Vor fi starturi la feminin, masculin și familie. Toți participanții primesc un mic suvenir la final (o medalie) precum și o diplomă de participare, la fel ca și la cursele următoare.
  • cros 6 km – este o cursă mai generoasă ca distanță, dar timpul limită (90 de minute) permite parcurgea ei lejer. Este pasul util pentru cei care doresc să treacă la semimaraton/maraton în viitor.
  • ștafetă maraton – participanții au ocazia să facă parte dintr-o echipă de 4 persoane, fiecare parcurge o tură de aprox 10.5 km. Este o bună ocazie de a se simți bine în grup într-un efort depus pentru atingerea unui scop comun.
  • semimaraton – 21,097 km – aici deja este nevoie de un antrenament de câteva luni, nu mai avem de-a face cu o plimbare. Programe de antrenament se găsesc și pe site: http://www.maratonarad.ro/2015/ro/6-2-antren.html
  • maraton – 42,195 km – marea cursă, probabil ținta inițială a tuturor alergătorilor pe distanțe mari. Ideea nu este doar să se alerge ci dacă se poate să existe la final și o stare de bine precum și dorința de a o repeta. Se poate parcurge după antrenamente serioase și constante.
  • ultramaratonul– 52,75 km – este provocarea anului 2016 și este recomandată doar celor foarte antrenați care au parcurs cel puțin un maraton. Toți cei care o încheie sunt premiați automat, în mod simbolic, pentru performanța lor.

Ca și în anii precedenți, profesorii de sport, antrenorii sunt încurajaţi să îşi impulsioneze elevii și studenţii să se înscrie. Astfel, cei mai activi îndrumători din punct de vedere al numărului total de kilometri parcurşi de către cei mentoraţi vor fi premiaţi ulterior evenimentului.

De asemenea, se vor acorda premii şi pentru cluburile, instituţiile, companiile, structurile de învăţământ cele mai implicate în alergare, tot din perspectiva numărului total de kilometri parcurşi de către reprezentanţii acestora. Nu în ultimul rând, în cadrul evenimentului se vor premia cei mai ingenioși alergatori din punct de vedere al costumelor de alergare utilizate.

Identitate

În concluzie, există cel puțin o cursă ce se potrivește aproape oricui, rămâne ca cei interesați  să se înscrie pe www.maratonarad.ro, site unde vor găsi și regulamentul evenimentului.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.