Un arădean s-a ales cu o AMENDĂ USTURĂTOARE după ce a pus ÎN PERICOL alți oameni. Ce a făcut într-un parc din Arad

Un arădean s-a ales cu o AMENDĂ USTURĂTOARE după ce a pus ÎN PERICOL alți oameni. Ce a făcut într-un parc din Arad

Inconștiența l-a costat scump pe proprietarul unui exemplar canin din rasa pitbull.

În seara de 26 februarie 2020, D.C.G. a decis să își plimbe patrupedul în Parcul Caius Iacob din municipiu, unde animalul a fost lăsat în libertate, fără a purta botniță și a devenit agresiv, atacând un alt câine aflat în zonă. Numai norocul a făcut ca în acel moment în parc să nu se afle și copii.

Pentru gestul său necugetat, arădeanul în vârstă de 30 de ani a fost sancționat contravențional de către polițiștii locali cu atribuții de ordine publică aflați în patrulare în zonă, cu o amendă în cuantum de 1.500 de lei pentru încălcarea prevederilor OUG 55/2002/R, privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, informează Poliția Locală.

Direcția Generală Poliția Locală Arad atrage atenția proprietarilor/deținătorilor de exemplare canine care fac parte din rasele periculoase/agresive asupra prevederilor legale și a consecințelor care decurg din încălcarea acestora.

În sensul prevederilor ordonanței de urgență 55/2002/R, prin câini periculoși se înțelege:

– câinii de luptă și de atac, asimilați prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog și metișii lor;
– câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor;

Prin câini agresivi se înțelege:
– orice câine care, fără să fie provocat, mușcă sau atacă persoane ori animale domestice în locuri publice sau private;
– orice câine care participă la lupte între câini sau care a fost antrenat în acest scop.


Accesul câinilor periculoși în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, precum și în alte locuri publice, cu excepția drumurilor publice și a căilor de acces către acestea, este interzis. Staționarea câinilor periculoși în părțile comune ale imobilelor în care sunt deținuți este interzisă. Accesul câinilor agresivi precum și al exemplarelor cu potențial agresiv în localurile publice, pe drumurile publice, în mijloacele de transport în comun, în locurile publice, precum și în părțile comune ale imobilelor în care sunt deținuți și pe căile de acces către acestea, este permis numai dacă aceștia poartă botniță și sunt ținuți în zgardă și lesă sau ham de către proprietar ori de către deținătorul temporar. Doar în locurile special amenajate pentru câini accesul câinilor agresivi este permis fără botniță și fără lesă, informează DGPLA.

Câinii periculoși și cei agresivi, lăsați în libertate și care nu pot fi identificați, vor fi capturați de către Serviciul Ecarisaj din cadrul S.C. Gospodărirea Comunală S.A., pentru gestionarea câinilor fără stăpân și vor fi eutanasiați, conform dispozițiilor legale prevăzute de articolul 21 din OUG 55/2002/R, privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.