Mai multe articole din rubrica "" ↑

Un arădean și un timișorean pleacă într-o EXPEDIȚIE în Himalaya (FOTO)

Un arădean și un timișorean pleacă într-o EXPEDIȚIE în Himalaya (FOTO)

Alpiniştii Sebastian Martian Sbîrcea, din Arad, şi Daniel Alin Ianchiş, din Timişoara, vor porni într-o expediţie pe vârful „Ama Dablam” din munţii Himalaya.

În urma experienţei acumulate prin masivele muntoase din Europa (Munţii Carpaţi, Alpi, Alpii Italiei şi Alpii Bernezi), cât şi pe alte continente (Munţii Anzi) cei doi alpinişti urmează să pornească într-o nouă expediţie având ca şi scop parcurgerea traseului sud-estic de pe vârful Ama Dablam.

Ama Dablam este localizat în munţii din Himalaya (Nepal) şi este situat la 27 grade latitudine nordică şi 86 grade latitudine estică. Este înconjurat de mai multe vârfuri de 8000 de metri (Everest, Makalu, Lhotse etc.) şi oferă o panoramă deosebită. Vârful, cu altitudinea de 6856 de metri, este caracterizat ca fiind unul din cele mai impunătoare şi frumoase vârfuri din lume.

Prin organizarea expediţiei, cei doi alpinişti doresc să fie un exemplu pozitiv pentru alţi tineri, cât şi să promoveze mersul pe munte, o activitate care reuşeşte să trezească în sufletul oricui admiraţia şi iubirea faţă de natură, precum şi motivarea adolescenţilor spre activităţi sanogene, în vederea dezvoltării unor comportamente sănătoase, atât din punct de vedere fizic, cât şi din punct de vedere emoţional şi cognitiv. Conform unui studiu, într-o oră de mers pe munte, organismul nostru arde 1500 de calorii, iar oamenii care urcă frecvent pe munte sunt mai optimişti, energici şi activi.

În afară de pasiunea pentru alpinism cei doi sunt şi membrii ai Asociaţiei Speologie Speowest Arad şi au desfăşurat activităţi de voluntariat în cadrul Formaţiei Salvamont din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont – Salvaspeo Arad.

Expediția celor doi temerari va avea loc în perioada 5 octombrie – 4 noiembrie 2018.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.