Un arădean strânge semnături pentru ca popa din Grădişte să tragă clopotele mai încet (VIDEO)

Un arădean strânge semnături pentru ca popa din Grădişte să tragă clopotele mai încet (VIDEO)

Un arădean, Răzvan Anghel, strânge semnături pentru a-l determina pe preotul din Grădişte să reducă volumul atunci când trage clopotele la biserică.

„De azi strâng în Cartierul Grădiște semnături pentru ca să-l convingem pe Popa Roja să dea clopotele mai încet la biserica nouă, că e cam tare. Dacă stai în Grădiște și ți se pare prea tare sau dacă ai un prieten care stă în Grădiște și știe despre ce vorbesc, dă un semn. În zonele rezidențiale se acceptă max 50dbA. Scara e logaritmică, 80dB e de 100ori mai intens ca 60dB”, a declarat Răzvan Anghel.

https://www.facebook.com/razvananghel3/videos/10154341654313907/

  1. au si astia mintea romanului de pe urma

    Raspunde
  2. Cine este acest om care isi propune sa il CERTE PE DUMNEZEU? razva anghel( Unde Sa fie Romania)cumva? Tefelisti au terminat de certat guvernul .. acum se apuca sa il certe chiar pe Dumnezeu in persoana!!!! Prima data face-ti o sesizare scrisa la care daca nu raspunde cf legii in 30 de zile lucratoare de la sesizare va puteti adresa autoritatilor competente! (intre timp poate va cearta EL sau va da un raspuns nu neaparat in scris). 🙂 Dumnezeu sa va lumineze!

    Raspunde
    • Nu-l cert pe Dumnezeu, vreau doar sa nu-mi țiuie urechile după cele 3 minute de bătut clopotele.

      Normele referitoare la zgomot, din RO și UE, sunt valabile pentru toți.

      Raspunde
      • razvan anghel masoara decibelii in casa la tine nu langa biserica sa vedem cati dacibeli ai in casa… si aceste sisteme de clopote se pun si in u.e. pacat ca nu stai pe o strada intens circulata de camioane sau langa sina de stren sa strangi semnaturi sa nu mai treaca trenul… esti ridicol

        Raspunde
      • Goga asociază freamătul poeziei sale cu simbolul clopotului ce exprimă glasul durerii colective, întrupată în „rugă” şi “chemare”-, de asemenea, glasul său este ca o binecuvîntare şi constituie o legătura cu strămoşii: „E clopotul… Copilăria-şi plînge / Comoara ei pierdută-n pribegie, / cu limba lui de rugă şi chemare / Strămoşii toţi îşi spun mustrarea mie”.

        Raspunde
        • E copiat de pe Internet textul dumneavoastră cu Goga. Ceva original ne ziceti? Copy/paste stie oricine. 🙂

          Raspunde
        • asa-i draga- vreau sa spun stimata doamnna ica acelasi poet spune ratacitor cu ochii tulburi cu trupul istovit de cale eu cad neputincios parinte in fata stralucirii tale dar ai mila de biata ta creatura si nu o chinui si ucide prematur cu exces lent distructiv de decibeli

          Raspunde
  3. Asa ceva! unele lucruri se explica….. cateodata Dumnezeu isi aminteste de noi si de binele care ni l-a facut daruinde-ne viata, sanatate si cele de trebuinta… Iar noi ii multumim incercand sa suprimam un aspect al cultului care la noi sunt clopotele…. Multumim UE, multumim neopaganismului care isi face loc in sociatatea romanesca si care ataca baza spirituala a natiunii romane! Vai vai….. vin zile grele pentru crestinii din aceasta tara..

    Raspunde
  4. Hallo! Ce îi aci??? POPOoo TREZEȘTI membrii de partid? Nu ți-e ruşine? Nu ai văzut că unii dorm în parlament? Iar tu popă Roja îți permiți să îi trezești chiar la el acasă??? Ruşinînică POPOoo!!!

    Raspunde
    • Postarea mea nu are nicio legătură cu niciun partid ci doar cu comunitatea din Grădiște. Chill!

      Raspunde
      • Nu are legătură cu nimic. Ci doar cu răutatea….vine vremea când ne vom dori să auzim sunetul clopotului… dvs sunteți un coleg de partid al unui nenorociți de actor care batjocorește conștiința creștinilor…nu vreau să cred că aceea comunitate din preajma noii biserici are această atitudine… şi încă ceva. În zona respectivă locuințele au început să se construiască după punerea temelie Bisericii. Multă sănătate trupească şi sufletească!

        Raspunde
        • Nu e vorba de atitudine, sunt niște norme de zgomot impuse. Nu cred că Dumnezeu vrea zgomot peste limita admisă de lege.

          Sunt doar vreo 6-7 case începute după temelia bisericii, dar sunt sute construite înainte, si oricum n-are legatură una cu alta.

          Nu stiu despre ce actor vorbiti.

          Oricând e vremea să auzim sunetul clopotului, DAR nu la 80dbA! 🙂

          Multă sănătate si dumneavoastră!

          Altă întrebare!

          Raspunde
          • Văd că aveți o atitudine de miştocăreală. Poate totuși Dumnezeu vă va duce pe calea dreptății… şi actorul de este de la Cluj un Userist nenorociți care înjură Biserica şi tot ce e sacru la români…

  5. Dumnzezeu trage clopotele sau ce tot aveți? Omu nu are nimic cu bătrânelul..Vrea doar sa nu se mai audă atât de tare acele clopote..Și sunt de acord cu el deoarece chiar se aude tare..Am pățit-o de multe ori ca m-au trezit clopotele chiar dacă aveam geamul închis ..Așa ca nu mai exagerați cu ironii deoarece nici vouă nu cred ca va place sa va zdrangane clopotul zilnic in cap

    Raspunde
  6. razvan anghel masoara decibelii in casa la tine nu langa biserica sa vedem cati dacibeli ai in casa… si aceste sisteme de clopote se pun si in u.e. pacat ca nu stai pe o strada intens circulata de camioane sau langa sina de stren sa strangi semnaturi sa nu mai treaca trenul… esti ridicol

    Raspunde
  7. D le Anghel dangatul clopotului ar trebui sa-ti trezeasca emotii ,credinta ,smerenie .Clopotul a batut in tara aceasta cand a fost razboi, la incendii si binenteles cheama poporul la sf.slujbe. Nu ar trebui sa va deranjeze daca aveti credinta cu adevarat indiferent cat de tare bate.

    Raspunde
    • Doamnă, dacă ar bate la 115dbA ați rămâne fără auz în câteva secunde, deci „indiferent de cât de tare bate” e puțîn forțat.

      Acum nu e nici război, la incedii avem 112, poporul NU ARE cum să-l cheme la slujbe pentru că nu functionează biserica deocamdată.

      Și eu vreau să bată mai discret, nu să le oprească.

      Raspunde
    • Dacă sunt budist nu am dreptul sa stau in propria tara că nu avem aceeași religie?
      E dreptul meu de cetățean al României sa stau in liniște în weekend când nu sunt la muncă și vreau să citesc o carte in liniște sau doar sa meditez.
      Respect toate formele de religie dar și eu as strânge semnături dacă mi-ar perturba liniștea

      Raspunde
  8. eu zic sa le traga si mai tare sa le auda si dl Falca si sa revina pe calea cea dreapta! Amin.

    Raspunde
  9. nicusor ceausescu 17 februarie, 2017, 9:56 pm

    zi usr si trage clopotul..pardon apa. erai obosit de la proteste si nu puteai sa dormi?!

    Raspunde
  10. Aşa ceva nici nu am mai văzut, ce sa zici ca în filmele cu proşti. Apropo sper sa nu reușești!

    Raspunde
  11. Bravo, aceeasi problema si in micalaca!

    Raspunde
  12. Marin de la Apahida 18 februarie, 2017, 1:12 am

    Alea nu sunt filme cu proști, probabil nu le-ai înteles tu.

    Raspunde
  13. E un gest de mare curaj.felicitari.ar trebui pichetate bisericile

    Raspunde
  14. Cu tot respectul dl. Anghel, nu cred ca clopotele deranjeaza in zona ci dumneavostra care incitati la polemici. Acea zona a cartierului este o zona linistita nefiind perturbata nicidecum de intensitatea clopotelor. Lasati starea de anarhie in strada si concentrati-va mai mult pe patologia dumneavoastra spirituala unde pare ca sunteti lacunar. Dumnezeu sa va ierste si sa va lumineze!

    Raspunde
    • Domnule Ptolemaios (interesantă frica de asumare si continua fuga in anonimitate a arădeanului când e vorba de Primărie si Biserică), aparatul cu care am măsurat este profesional, legislația spune 50dbA în zonele rezidențiale.

      Deci eu măsor cu aparat pentru ca să fiu sigur că e foarte tare (ca puteam să fiu foarte sensibil sau să a, alte probleme) și dumneavoastră imi spuneți simplu:

      Nu credeti că e așa.
      Te pomenești că nu credeti nici că Pământul e rotund.

      Cum se poate așa ceva 🙂

      Raspunde
      • Iarta-l Doamne ca nu stie ce face!

        Raspunde
        • Asta da. Merci. Just.

          Raspunde
        • Raspundei omului cu argumente, potolemaiios om ipocrit

          Sunt foarte tari clopotele intradevar in gradiste stau pe tismana si e tare

          Raspunde
          • Mai Ionele si tu crezi ca te tragi din maimuta? Sapa in alta parte ca nu figurezi pe lista de semnaturi, sau ai semnat cumva in avans? Apropi, stii ca la Tismana exista o manastire? Sigur ca nu stii ca nu ai cum…vezi ca pe cine sustii nu-ti face cinste 😉

          • Asta cu trasul din maimuță e o teorie comunistă antireligioasă, dacă ați prins-o si v-a rămas probabil aveti peste 50 ani.

            Darwin nu a zis niciodată că ne tragem din maimuțe, ci că avem strămoși comuni.

            Comuniștii au venit cu „trasul din maimuță”.

  15. Un terfelit care generează subiecte…. vad și un ” budist” declarat aici ( adică unul care sta pe budă) că dacă era budist adevărat ştia că şi ăia au clopote şi mult mai mari şi zgomotoase decât ale creștinilor… ăștia când o să plece din lume ar trebuii îngropați fără popă.. şi fără clopot….

    Raspunde
    • Multumesc pentru „terfelit”.

      Ar fi interesante niște argumente, nu ce credeți dumneavoastră despre lume și viață.
      Stirea a generat interes dar a fost preluată de pe pagina personală de Facebook, nu am trimis-o eu presei.

      Important e să vadă oamenii că ȘI Biserica trebuie să respecte legislatia cu privire la poluarea sonoră.

      Probabil că intr-o lume perfectă lui Dumnezeu i-ar fi rușine de cum vă atacați semenii în comentarii anonime, făcându-i terfeliți si „care stau pe budă”.

      Practic sunteți o rușine pentru ortodoxie si pentru Univers. 🙂

      Raspunde
      • Deci tu erai )şi cel care posta cu numele de DEMOSTHENE? e maniera tefelstă de a agita mediul online line. Multe Nicky name- uri false şi multe conturi de Facebook în noua eră pe care o propovăduiți ?? câteodată se mai dau de gol….

        Raspunde
        • Nu eram eu, am observat doar că l-ați atacat si pe el.

          E absolut fascinant să vorbești de nickname fals (nu Nicky name, da?) în clipa în care contul real e al meu si cel fals al dumneavoastră. Fascinant. Vă e rușine să nu vă recunoască lumea? 🙂

          Nu propovăduiesc nicio eră nouă, e o lume în schimbare pe care sunteți, printr-un miracol al sorții, prea obtuz ca să o întelegeti.

          Repet a 5-a oară, nu vrea să le oprească, vreau să le dea mai încet. 50dbA.

          Raspunde
          • cred ca nu ati inteles nimic! contul ne fals. Si da poate ca sunt obtuz cu cei care ataca ORTODOXIA! si da aveti dreptate lumea e in schimbare si voi copiii lui New Age vreti sa distrugeti Biserica Crestina. Ideea este ca din fericire institutia asta in care dati o apara Dumnezeu si nu noi muritorii! de aceea cu siguranta vei auzi mai devereme sau mai tarziu Glasul Celui ce apara Biserica sa si nu vei avea nici o scuza. Pina atunci ai timp de pocainta si nu uita ca poate si tie ti-a facut Dumnezeu bine inaceasta viata! Sanatate si consider ca dialogul nostru ar trebuii sa ia sfarsit. Daca este pentru pacatele noaste demersul civic al dvs va reusi. Daca nu Dumnezeu va face dreptate! Multa sanatate!SEMNEAZA pt dvs O RUSINE A ORTODOXIEI sau UN OBTUZ

          • Dacă în toată Europa bat clopotele normal si la noi prea tare probabil avem o problemă.

            Nu cred că Dumnezeu vrea 80 decibeli.
            N-are legatura cu Ortodoxia si nici cu Dumnezeu. E common sense, tot mai rar în ziua de azi.

  16. Imi mentin părerea: sa le traga mai tare sa revina si fratele Falca si fratele Tipei si fratele Caba pe calea cea dreapta. ei sunt rataciti si merita adusi inapoi in turma Tatalui. Amin!

    Raspunde
  17. are dreptate,sa ne puna sii noua Roja termopane,ca sa nu se mai,auda asa tare ca el se plinba cu wolswagen toreg sii noii avem pense de,800 rron

    Raspunde
  18. Avem alte probleme mult mai grave de rezolvat iar tu strangi semnături împotriva a clopotelor… Sincer eu muncesc de la prima ora de când se trag lopatele până la ultima ora…. Mă întreb tu intre ce ore muncești??? Daca te deranjează clopotele și dacă te deranjează când stai in curte sa ști că și de la mine de la munca se aud și muncesc în zona Uta lângă cimitir, oare ar trebui să strâng semnături ca se aude fanfara din cimitir prea tare, sau ambulantele care trec pe acolo?¿?

    Raspunde
    • Nu mă deranjează clopotele, mă deranjează intensitatea care depășește normele în vigoare. Nu înteleg ce e așa greu de înteles.

      Lucrez 10 ore pe zi (9-19), le aud mai mult in weekend.
      Spune-mi ce probleme mai sunt de rezolvat și încerc să te ajut și cu alea.

      Raspunde
  19. Si eu as fi vrut sa strige protestatarii mai incet, sa pot sa dorm si eu asa cum dorm si ei fara sa faca nimic in interesul cetatenilor , ci doar sa se faca de ras printr-un exemplu cum e cel de fata…..rusine!

    Raspunde
    • Diana, protestatarii strigau pentru că într-o noapte, guvernul a decis să dezincrimineze abuzul în serviciu pentru prejudicii mai mici de 200.000 lei și să permită reîntoarcerea în funcții a funcționarilor publici condamnați pentru această infracțiune, orin Ordonanța 13.

      În timpul ăsta tu dormeai ca Dumnezeu la Holocaust. E corect? (Daca esti PSD-ista sau ai rude la Beciul Domnesc te întzeleg)

      Raspunde
  20. E o rușine de inițiativa care nici măcar nu merita băgată în seama. Ii acordați prea multa atenție unui om care nu are nimic de spus. Lasati-l în anonimatul din care face parte, nu îl tratați ca pe ceva de interes.

    Raspunde
    • Grădistean brav dar anonim, nu am nimic de spus, doar vreau să dea clopotele mai încet.

      Am de partea mea legislatia RO și UE și o civilizație occidentală care întelege aceste lucruri.

      Nu mă interesează cutumele voastre.

      Raspunde
      • În primul rând eu cred că această frământare a dumneavoastră trebuie rezolvata personal cu preotul de la biserica unde mergeti.Bataia clopotului e trezirea noastra la Sfanta Liturghie,indiferent care ar fi intensitatea ei.Sa lasam biserica sa-si faca randuiala ei.

        Raspunde
  21. Un om fara frica de Dumnezeu, fara rusine fata de oameni, fara Biserica. Intrebare, poate fi numit…om?

    Raspunde
    • Interesantă întrebarea dumneavoastră, Dany.

      Eu am una și mai interesantă, dacă tot o dăm în filosofii:

      Oare cum poate fi o țară atât de credincioasă atât de coruptă?

      Raspunde
  22. #Rezist 🙂

    Raspunde
  23. Credeam ca sunt singura care are o problema cu clopotele bisericii. Aceias problema o am eu in Micalaca, colopotul se bate asa de tare incat ma trezeste din somn …plus ca ii batut de la 8:15 pana la 12:00 din 15 in 15 minute a cate 2 minute incontinuu !

    Raspunde
  24. Din somn se mai trezește omul, dar din altceva…., ba.

    Raspunde
  25. Sper ca in Romania clopotele sa bata asa cum stim din mosi stramosi, adica sa fie auzite in toata parohia.

    Raspunde
  26. Draga domnule Anghel…locuiesc exact pe strada zarandului, lângă biserica! Faptul ca aveți o problema cu bătaia clopotelor poate fi și o problema de ordin psihic…
    Cred ca ar fi mai bine sa va calmați cu astfel de remarci depășite! Clopotele bat la biserici de când e lumea și pământul…
    Asa ca…locuiesc exact în zona și nu ași semna pentru aceasta prostie…nici în ruptul capului! Stați. ..o sa fie și mai frumos când o sa înceapă slujbele la difuzoare..afara!!! Abia aștept! Pentru liniștea dumneavoastră…va propun sa va mutați în alta zona!!!

    Raspunde
    • Va mulțumesc doamna pentru gîndurile urîte fața de un semen de-al dumneavoastra. Nu cred ca sunt bolnav psihic, probabil ca doar fac parte dintr-o generatie care nu cunoaște frica, mersul pe burtă, capul plecat. E un simplu demers civic. Simplu.

      Nu exista nicio legatura intre religie si zgomotul peste limite admise al unor clopote montate gresit sau incomplet.

      Raspunde
      • Draga domnule Anghel…faptul ca nu sunt deloc impresionata de părerile dumneavoastră nu înseamnă că sunt cu capul plecat… și legandu-ma de generație…vreau sa va informez ca am sub 30 de ani! Și da…nu sunt de acord cu ” demersul dumneavoastră civic”….cred ca aveți foarte mult timp liber….de aceea va permiteți sa aveți astfel de îndeletniciri…si în legătură cu problemele de ordin psihic…îmi mențin părerea! ?

        Raspunde
  27. Va felicit domnule Răzvan pentru acest demers. Sper sa reușiți și să se dea o lege în toată țara împotriva clopotelor care perturba liniștea publică. Aceeași problemă o avem și în Timișoara. Este innacesibil să fii trezit la 7 dimineața de clopote, după ce ai avut de lucru toată noaptea. Aceste clopote bat din jumătate în jumătate de oră cate 5 minute, de dimineața de la ora 7, până seara la 10. Nu mai suntem în Evul Mediu. Majoritatea avem ceasuri să aflăm ora exacta, pentru incendii și altele primejdii exista 112 și altele mijloace moderne de comunicații. Și treaba asta cu chemare la slujba e o gluma, biserica e tot timpul goala și nu se desfășoară nici o slujba.
    Cred că situatia s-ar rezolva dacă ar trebui sa vina preotul la ora 7 sa le tragă manual in loc sa beneficieze de avansurile tehnologice ale păgânilor, ce ii permit sa programeze clopotele pe calculator care apoi perturba liniștea publică cu volumul ridicat al boxelor din care se aud.
    Cine îi dă dreptul bisericii sa foloseasca aceste stații la un asemenea volum, când un simplu cetățean este amendat daca depășește numărul de decibeli cu aparatura să
    Și unde este tradiția și chemarea creștină, când aceste clopote sunt de fapt un MP3 programat pe un calculator și dat la maxim prin stație?

    Raspunde
  28. bujorică motoronică 21 februarie, 2017, 3:21 pm

    Pffff…e dreptul omului sa stranga semnaturi pentru orice crede el de cuviinta. Polemica iscată pe tema acestui articol demonstrează incă o dată câtă intoleranţă PSD-istă/comunistă există în societatea românească. Are dreptate când afirmă ca Biserica(ca şi instituţie) trebuie să respecte legile la fel ca orice cetăţean sau instituţie.
    Dar, din păcate, vorbim despre o biserică care , profitând de slăbiciunile, incompetenţa şi „cerşetoria” de voturi a politicienilor, incearcă din nou să revină la puterile din trecut. Şi vorbesc aici despre o Biserică care, de multe ori, nu are nimic de a face cu credinţa sau cu Dumnezeu. Vorbesc despre aceea biserica care a trecut prin foc şi sabie toată Europa în timpul cruciadelor, vorbesc despre aceea biserica care a ucis mişeleşte mii de oameni pe vremea Inchiziţiei ş.a.m.d…..
    Cei dintre voi care mergeţi pe ideea „crede şi nu cerceta” să nu uitaţi toate atrocităţile săvârşite de Biserica. Viaţa există pe Pământ de milioane de ani…omul a apărut în urmă cu sute de mii de ani. Creştinismul, Biblia, Biserica au apărut acum 2000-2500 ani. Oare toţi strămoşii noştrii sunt în iad pentru cş nu erau şmecherii în haine negre să ne păstorească pe calea dreaptă ?! Să nu uităm că Biblia este o carte scrisă la 70-80 de ani după ce evenimentele sau întâmplat, pe baza unor poveşti spuse de oameni care erau subiectivi, a fost tradusă din limbi moarte(aramaică şi ebraică) şi a fost adaptată de-a lungul timpului după „chipul şi asemănarea” celor care au condus…
    Aşa că gândiţi înainte de a arunca cu gunoi în semenii voştrii….aşa zice la Cartea Sfântă. Şi lăsaţi omul în pace să-şi facă damblaua…

    Raspunde
    • Sunt convins ca ati lecturat foarte puțin, iar de înțeles și mai puțin. Va aflați într-o eroare referitor la biserica ortodoxa, inchiziție, credinta strămoșilor înainte de Hristos și aparitia scrierillor Vechiului Testament, faceți din ele un amalgam…o ciorba nedigerabila. „Dacă tăceai, filozof rămâneai….!!!”

      Raspunde
  29. Inainte de a face o remarca sau o afirmatie despre biserică si Traditia Bisericeasca Ortodoxa Rasariteane rog sa va documentati temeinic.
    Nu doresc sa intru in detalii despre catolici protestanti inchizitii cruciati care au furat si distrus bizantul ortodox si nu numai. Cultul bisericesc exista din timpul Sfintilor Parinti Bisericesti din primele secole si sa imbogatit in timp .
    Clopotul nu se poate da mai incet deoarece el cand este pus in miscare de mecanismul electic face un balans ca sa loveasca limba clopotul si sa sune.
    Timpul la care este programat sa sune cloputul poate fi modificat intensitatea sunetului nu.

    Raspunde
    • Bujorica motoronica 21 februarie, 2017, 9:28 pm

      D-nule „popa…”, sunt sigur ca acest nume are o doza de adevăr, indiferent despre care biserica vorbim, atrocitățile și ororrile comise in numele credinței de preoți pedofili, violatori sau bețivi rămân aceleași și de netăgăduit….

      Raspunde
  30. Bujorica motoronica 21 februarie, 2017, 9:35 pm

    Baaaiiiiii, frate !!! Cum ai curaj sa critici biserica( de data aceasta cu „b” mic) cum sar popii de cur in sus. Le este frica ca nu mai cad fraierii in genunchii in fata lor și nu le mai îndeasă banii in sutane….

    Raspunde
    • Domnule Bujo…..floricica vorbim de Biserica Ortodoxa Romana nu de catolici.
      Vad ca si dvs . scrieti cu b mic .Daca nu cunosti Biserica Ortodoxa sau un cult religios din care nu cred ca faci parte nu comenta . Cunoaste cum si in ce fel se manifestă ce invatatura de credinta are si apoi mai vorbim. Pana atunci muuucles. Apropo in genunchi cazi inaintea lui Dumnezeu!Cand fraierii cum ii numesti anung la necazuri tot la Biserica si preot ajug sa apeleze .Preotul este slujitorul Lui. Pe care nu ai voie sal judeci. Daca un preot a gresit nu toti sunt la fel . Este si el om .

      Raspunde
    • Atunci când o sa crapi, probabil ca și pt tine va sari cineva de cur în sus mergând la vreun popa sa te bage în groapa, deși nu meriți efortul.

      Raspunde
  31. Îmi cer iertare, celor pe care i-am lezat prin vreun comentariu. Doamne ajuta!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.