Un bărbat de 70 de ani s-a rătăcit în pădure cu nepoții săi. A fost solicitată intervenția ISU

Un bărbat de 70 de ani s-a rătăcit în pădure cu nepoții săi. A fost solicitată intervenția ISU

Dispeceratul I.S.U Arad a primit ieri, 21 iunie, la ora 19:12, un apel pe serviciul unic de urgenţă 112, redirecţionat din judeţul Timiş. Apelantul a anunţat că socrul său, în vârstă de 70 de ani, însoţit de 2 nepoţi de 11 ani, respectiv 3 ani, s-a rătăcit în pădurea din satul Ţela, comuna Bata. Dispecerul a solicitat numărul de telefon mobil al bătrânului pentru a se putea lua legătura cu el.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Arad, maior George Pleșca, după contactarea telefonică a persoanei rătăcite s-a stabilit că acesta a locuit acum 50 de ani în satul Ţela, ulterior mutându-se în Timişoara. Deţine o proprietate în sat şi a venit cu nepoţii în vizită iar în jurul orei 17 a plecat să se plimbe prin pădure, se afla pe un drum forestier şi s-a rătăcit. Nu au probleme de sănătate şi au la ei apă. Subofiţerul de serviciu din dispeceratul ISU i-a recomandat bărbatului să nu se mai deplaseze din locul unde este, i-a cerut detalii despre amplasamentul locului şi să nu mai folosească telefonul mobil decât pentru a comunica cu forţele de intervenţie.

Au fost alertate forţe ale Secţiei Bârzava, Garda nr.1 de intervenţie Bârzava şi Garda nr.2 de intervenţie Birchiş, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bata şi Postul de Poliţie Bata.

Din cadrul Secţiei Bârzava au fost trimise pentru misiune de căutare, modulul SMURD al gărzii de intervenţie Birchiş cu 3 subofiţeri, 1 autospecială Duster şi 4 subofiţeri de la Garda nr. 1 de intervenţie Bârzava.

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bata a mobilizat 7 voluntari, şeful serviciului şi primarul localităţii împreună cu lucrători de la Postul de Poliţie Bata.

După aproximativ 2 ore de căutare bărbatul şi cei doi copii au fost găsiţii de o echipă formată din paramedicii ce încadrează echipajul SMURD Birchiş şi 2 voluntari ai SVSU Bata.

Totul s-a încheiat cu bine, toţi trei fiind în stare bună, fără probleme medicale.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.