Un cetăţean englez a încercat să introducă în România utilaje agricole furate

Un cetăţean englez a încercat să introducă în România utilaje agricole furate

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean britanic care intenţiona să introducă ilegal în România o semiremorcă marca Schmitz şi un tractor marca Claas, ambele declarate furate din state ale Uniunii Europene.
„În data de 8 aprilie, în jurul orei 18.50, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, pentru a intra în ţară, cetăţeanul britanic Colin B., în vârstă de 57 ani, care conducea un ansamblu de autovehicule format dintr-un cap tractor marca Daf şi o semiremorcă marca Schmitz, cu numere de înmatriculare bulgăreşti. Şoferul transporta, în semiremorcă, trei utilaje agricole – tractoare, de diferite mărci (Claas, Redrock, Kubota). În urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii de frontieră arădeni au constatat faptul că semiremorca marca Schmitz este declarată furată în Franţa din data de 7 noiembrie 2013 iar unul dintre cele trei tractoare era declarat furat în Anglia, din data de 28 martie 2014”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.
Şoferul a declarat că nu ştia de faptul că autovehiculele erau furate, susţinând că datoria lui era doar de a transporta marfa din Anglia în Bulgaria. „Având în vedere cele constatate, poliţiştii de frontieră îl cercetează pe şofer pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire şi conducere a unei semiremorci neînmatriculate pe drumurile publice. Cele două autovehicule, în valoare totală de 40.000 de euro, au fost indisponibilizate la sediul sectorului, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.