Un comisar şef şi un agent şef principal de la Penitenciar, REŢINUŢI de procurori pentru TRAFIC DE INFLUENŢĂ şi LUARE DE MITĂ!

Un comisar şef şi un agent şef principal de la Penitenciar, REŢINUŢI de procurori pentru TRAFIC DE INFLUENŢĂ şi LUARE DE MITĂ!

Un comisar şef şi un agent şef de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad au fost  REŢINUŢI de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului, Rodica Mariana Belezan, agent şef la Penitenciarul Arad, este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, iar Doru Mihai Belezan, comisar şef la Penitenciarul Arad, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale au rezultat următoarele: „Inculpata Belezan Rodica Mariana, agent şef în cadrul Penitenciarului Arad, a pretins de la martora denunţătoare suma de 2.000 euro, susţinând că are influenţă asupra membrilor comisiei din cadrul Penitenciarului Arad, care hotărăşte cu privire la acordarea dreptului de muncă deţinuţilor, pentru a-i acorda fiului martorei denunţătoare, încarcerat în Penitenciarul Arad, dreptul de muncă.

Inculpatul Belezan Doru Mihai, comisar şef de penitenciare, împuternicit şef serviciu siguranţă în cadrul Penitenciarului Arad, a pretins de la martora denunţătoare suma de 2.000 euro, pentru a aviza favorabil şi a interveni asupra membrilor comisiei din cadrul Penitenciarului Arad, care hotărăşte cu privire la acordarea dreptului de muncă al deţinuţilor, comisie din care făcea parte şi acesta, în vederea acordării dreptului la muncă fiului martorei denunţătoare, încarcerat în Penitenciarul Arad”, arată anchetatorii.

În cursul zilei de azi cei doi inculpaţi sunt prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

La instrumentarea cauzei, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au beneficiat de sprijinul SRI Arad şi au colaborat cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad.

  1. Sot si sotie ?! Pain asa sa tot traiesti de la un salar la altul !

    Raspunde
  2. nu sunt nici primii si nici ultimii

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.