Un hotel din ITALIA găzduiește CEA MAI ADÂNCĂ PISCINĂ DIN LUME

Un hotel din ITALIA găzduiește CEA MAI ADÂNCĂ PISCINĂ DIN LUME

Cea mai adâncă piscină din lume funcționează în nordul Italiei, are o profunzime de 40 de metri, echivalentă cu înălțimea unui bloc de 12 etaje, și este umplută cu 2,5 milioane de litri de apă de izvor filtrată.

Numită „Y40”, piscina proiectată de arhitectul Emanuele Boaretto și inaugurată în luna mai, a devenit cea mai adâncă piscină din lume, depășind bazinul „Nemo 33” din Belgia, care deținea până atunci recordul în domeniu.

Piscina este găzduită de Hotelul Terme Millepini, iar prin modul în care este realizată, cu platforme la diferite înălțimi, atrage atât înotători profesioniști, cât și începători, dar și amatori de scufundări. Aceștia din urmă trebuie în mod obligatoriu să fie dotați cu costume de neopren, având în vedere temperatura ridicată a apei, care ajunge la 32-34 de grade Celsius.

O atracție aparte o reprezintă grotele subacvatice excavate pe fundul piscinei și faptul că bazinul este deschis în fiecare zi a anului.

Tot acest răsfăț are un preț ridicat, desigur. Hotelul este amplasat într-o rezervație naturală, a colinelor Euganean, are apă termală și confort de patru stele. Iar cei care nu locuiesc în Italia, trebuie să aibă în vedere și transportul până la cea mai adâncă piscină din lume, iar managerii hotelului spun că merită.

 

Foto: ohgizmo.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.