Un important COLEGIU din Arad va fi RELOCAT

Un important COLEGIU din Arad va fi RELOCAT

Reprezentanții administrației locale arădene susțin că au considerat prioritară investiția în infrastructura școlară.

După Colegiul Național Moise Nicoară, Colegiul Național Preparandia – Dimitrie Țichindeal, urmează să fie reabilitat Colegiul Economic, respectiv, în primăvara anului viitor, Colegiul Național Elena Ghiba-Birta. În acest scop, Colegiul Economic va fi relocat, iar Consiliul Local al Municipiului Arad a aprobat, în ședința din 13.11.2018, procedura de atribuire a contractului de închiriere a unei clădiri din municipiul Arad, în vederea desfășurării activităților de învățământ, pe perioada lucrărilor de reabilitare.

În ceea ce privește finanțarea sistemului educațional, municipiul a acordat sumele de bani necesare grădinițelor și școlilor arădene care, de 4 luni de zile, au fost în incapacitate de a-și mai achita facturile restante. Sumele se ridică la aproape 2.500.000 lei, informează Primăria.

„Guvernul României a omis să își respecte angajamentul asumat și contractul cu învățământul, iar parlamentarii arădeni PSD-ALDE nu au manifestat interes în acest sens. Am fost obligați să luăm acești bani din bugetul local, diminuând alte investiții, pentru a respecta învățământul arădean”, a precizat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

  1. Acum nu se mai sesizeaza parlamentarul nostru Fifor ? Falca sa plateasca si pe cei pe care guvernul ar trebui sa-i plateasca si sa se ocupe si de Cet ?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.